7 filozofi și ideile lor care-ți vor schimba viața

  • Parmenide

Parmenide a emis o idee foarte interesantă despre timp: ceea ce există cu adevărat este doar prezentul imediat. Discuțiile despre prezent și viitor sunt numai discuții, niciunul nu are o existență reală. 

  • Francis Bacon

Francis Bacon era un politician englez interesat de noile științe și de ceea ce ar putea ele să aducă bun. El este cel care a rostit celebra frază Cunoașterea înseamnă putere.

  • Henry David Thoreau

Thoreau a abandonat societatea vreme de doi ani, trăind într-o colibă rustică lângă un iaz din Massachussetts, unde a scris Viața în pădure. Aici, el preamărește frumusețile mediului natural și recomandă viața simplă. Ne irosim viața cu detalii… Simplitate și iar simplitate. 

  • Ralph Waldo Emerson

Emerson este un amestec unic de teorii filozofice desprinse din platonism, Kant, hinduism, idealismul german și romantismul englez. El spunea că Nu este nimic mai sfânt decât integritatea propriei tale minți. 

  • Descartes

Singurul drum spre adevărata cunoaștere constă în examinarea propriei conștiințe. 

  • Heidegger

Heidegger considera că suntem aruncați pe această lume, iar pentru mulți asta înseamnă că soarta ne este hotărâtă de o entitate necunoscută.  Rolul pe care ni-l asumăm în viață ne face inautentici pentru că nu suntem noi cei care îl alegem. Prin urmare, el a ajuns la concluzia că oamenii, pentru a se regăsi pe sine, trebuie să se supună propriei lor culturi și tradiții, să și le creeze. 

  • Sartre

Suntem condamnați la libertate și trebuie să alegem singuri cine suntem.

Nimeni nu poate spune în mod justificat ”așa sunt eu, leneș din fire”, pentru că el a ales să fie leneș. 

tumblr_n41njpzcne1txyizko1_500

Comments

comments

Have your say