8 lecții de dragoste și viață din cartea Dianei Cosmin

„Poveștile unei inimi”, cartea Dianei Cosmin, este ca un jurnal în care vorbește deschis despre cum poți găsi și păstra dragostea. Cartea este un fel de ghid pentru femei, cu prețioase lecții de dragoste și viață, și o recomand oricărei femei care simte nevoia să citească ceva smart.

foto: Luisa Ene

Diana Cosmin poartă mai multe pălării; majoritatea o știu din online, sau datorită activității sale ca jurnalist, însă eu am descoperit-o acum câțiva ani,  în ipostaza de scriitor, datorită cărții Poveștile unei inimi. M-a cucerit iremediabil și de atunci o urmăresc atât pe conturile de Social Media, dar mai ales pe blogul său, Fine Society.

foto: Facebook Diana Cosmin

💕Despre Poveștile unei inimi 

Experienţele din această carte seamănă cu un jurnal completat cu sinceritate de către o prietenă bună care caută acelaşi lucru ca tine: dragostea. Citindu-i răspunsurile (şi gândurile), vei afla mai multe despre tine, dar şi cum să navighezi prin apele (uneori) tulburi ale iubirii.

Iată câteva dintre întrebarile la care Diana Cosmin încearcă să răspundă în această carte: care sunt tacticile de supravieţuire în dragoste? Unde se contabilizează secretele şi cum arată muzeul iubirilor tale trecute? De ce „mi-e dor de tine“ este noul, „te iubesc“? Şi, mai ales, cât este de greu să înveţi să fii fericită după ce toată viaţa te-ai străduit să fii puternică?

💕Cine este Diana Cosmin?

Diana Cosmin este o cunoscută jurnalistă și fost redactor-şef al revistei Forbes Life. De-a lungul timpului, a semnat şi o rubrică lunară în revista Cosmopolitan, iar mai nou scrie pentru revista Femeia și pe blogul personal, Fine Society. 

Blogul său este unul dintre locurile mele preferate din online: mi se pare că în lumea grăbită și avidă de „click bait” în care trăim, Diana se încăpățânează să scrie despre lucruri care contează cu adevărat. Articolele sale tratează subiecte care îți dau de gândit, te fac să vezi lucrurile din altă perspectivă, iar Diana nu face „rabat” în privința scriiturii, pentru a genera genul de content ușurel și rapid care este în vogă acum. Ea te invită să aloci timp articolelor sale (care nu sunt tocmai scurte), să rumegi informația, să vezi cum se aplică în viața ta. Cu alte cuvinte, Fine Society te invită să aloci timp sufletului tău. Iar dacă vrei să te relaxezi și nu ai starea potrivită pentru lucrurile profunde, pe site-ul său găsești și articole despre modă, filme, cărți, călătorit. Cred că asta îmi place cel mai mult la site-ul său – mixul inteligent dintre lucrurile profunde, inspiraționale, și articolele cu subiecte mai ușurele, plăcute, ce țin mai mult de sfera entertainment. Dacă nu ați intrat încă pe blogul său, merită să îi acordați câteva minute și să vedeți despre ce este vorba.

💡Lecții prețioase despre dragoste și viață din cartea Poveștile unei inimi

foto: Luisa Ene

💕Nu te mai învinovăți pentru iubirile eșuate sau neîmpărtășite

Altfel spus, o iubire neîmpărtășită nu este simptomul unui defect iremediabil, al unei lipse acute de farmec, umor sau frumusețe, ci este, pur și simplu, o chestiune de chimie. Nu toată lumea trebuie să mă iubească și nu e problema (și cu atât mai puțin vina) mea dacă nu se întâmplă.

💕 Transformă-te în… tine însuți

Cea mai dificilă formă de reinventare este să reușești să te transformi în tine însăți. (…) Cu mult înainte de reinventările mele, la 15 ani, am rostit prima declarație de identitate: N-o să fiu niciodată cea mai frumoasă, pentru ca lumea să mă iubească, dar o să fiu cea mai deșteaptă, iar lumea o să mă respecte.

💕 Bărbatul potrivit pentru tine este cel cu care ți se potrivesc poveștile

Dac-ar fi să iei de-a gata un singur adevăr fundamental al vieții, ia-l pe acesta: nu vei ajunge să îmbătrânești decât alături de bărbatul cu care ți se potrivesc… poveștile.

foto: Luisa Ene

💕 Unele lucruri pe care nu le-am primit, poate pur și simplu… nu ne trebuie.

Unele lucruri pe care nu le-am primit, poate pur și simplu… nu ne trebuie. Unde se duc, oare, toate visurile pe care le lăsăm în urmă?

💕 În așteptarea iubirii, fă-ți curățenie în garderoba sufletului

Decât să aștepți marea dragoste în rochie de seară și urcată pe tocuri cui, mai bine fă-i loc în garderoba sufletului tău. (…) Ce zici, Pat, crezi că oamenii pot să se pregătească vreodată pentru iubire? (…) Chinezii spun că, atunci când păstrezi în inimă un crâng înverzit, o pasăre cântătoare tot își va face cuib până la urmă.

💕 Locul în care ai avut cea mai mare rană se transformă, în timp, în punctul tău forte.

Nu degeaba maeștrii zen apelează, pentru explicarea suferințelor, la formula de <rană sacră>. Poate Hemingway avea dreptate: locul în care ai avut cea mai mare rană se transformă, în timp, în punctul tău forte.

foto: Luisa Ene

💕 Uneori pentru a câștiga în dragoste, trebuie să-ți pese mai puțin

În business și la negocierile în forță, strategia câștigătorului este simplă: învinge întotdeauna cel pentru care perspectiva unui eșec al afacerii este cel mai puțin înspăimântătoare.

💕 Fii eroina principală a vieții tale!

În filme există două tipuri de femei: eroina principală și cea mai bună prietenă. Se vede de la o poștă că tu trebuie să fii eroina principală, și totuși te încăpățânezi să te comporți mereu precum cea mai bună prietenă.

Luisa Ene

 

Comments

comments

Have your say