Ce povești creează copilul tău? Atelierul de de comunicare smARTkid

Pentru copii, realitatea este o poveste

Ce povești creează copilul tău? Cum sunt personajele imaginate după chipul și asemănarea lui? Care sunt monștri pe care îi doboară în luptele lui de Super Erou? Ce rime îi plac și ce îi face plăcere să citească?

Creațiile copiilor spun aproape totul despre nevoile lor de afecțiune, conectare și recunoaștere. Îi ajută să se simtă bine în pielea lor, să își comunice stările și să fie empatici.

Cred că literatura este esențială în dezvoltarea unui copil. De aceea este important să le deschidem gustul pentru citit și de ce nu, pentru creat, pentru ca ei să își poată spune propriile povești. Mai ales că trăim vremurile în care storytelling-ul are mare importanță atât din punct de vedere profesional cât și la nivel personal.

Atelierul de de comunicare smARTkid, pentru copiii cu vârste între 6 și 9 ani, cursul despre  poezie, are loc sâmbătă, 1 aprilie, de la 11.30, la Librăria Cărturești Verona, în Mansarda Copiilor.

Cursul este susținut de Livia Lucan- Arjoca, trainer și specialist în comunicare, iar tehnicile de predare sunt cele ale educației experiențiale.

Atelierul este un curs de sine stătător, dar face parte dintr-un modul de 4 ateliere de comunicare pe durata cărora sunt explorate poezia, proza și textul utilitar, ca modalități de exprimare, înțelegere a realității, dezvoltare a creativității și imaginației, dar și ca pretexte pentru ca cei mici să devină relaxați când vorbesc în public. Ce vor învăța copiii la aceste cursuri?

  • Vor ști să diferențieze un personaj negativ de un personaj pozitiv
  • Vor ști să diferențieze un personaj secundar de un personaj principal
  • Își vor face autoportretul și vor realiză o descriere
  • Vor asculta povestiri scurte și poezii, apoi își vor spune părerea despre respectivele texte, învățând să își exprime punctele de vedere în public
  • Vor crea o poveste comună, sub forma unei benzi desenate

Modulul de comunicare destinat copiilor cu vârste între 6 și 9 ani durează 4 săptămâni, câte o ședința de 1,30 ore, sâmbăta, începând de la ora 11.30, în librăria Cărturești Verona, Mansarda copiilor, la 5 minute de metrou “Piaţa Romană” dupa orarul: 1 aprilie, 22 aprilie, 6 mai şi 20 mai.

Înscrierile se fac pe e-mail la adresa:  livia@7arte.org, iar mai multe detalii găsiți și aici, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Copiii se vor distra utilizând cuvintele în joacă, își vor dezvolta abilitățile de comunicare și relaționare, se vor împrieteni cu textele literare, își vor exersa imaginația și capacitatea de a fi expresivi folosind cuvintele, atitudinea, vocea. Se vor simți confortabil în preajmă cărților.

 În cazul copiilor cu dificultăți de utilizare a limbajului, atelierele pot reprezenta punctul din care încep experiențele pozitive și stimulante cu vorbele.

 Despre toate atelierele smARTkid disponibile în acest moment găsiți informații pe website-ul www.7arte.org

Comments

comments

Have your say