Concurs: câștigă o carte de Irvin Yalom, la alegerea ta

foto: Luisa Ene

Dilemele vieții și rezolvări pentru ele – nu sunt mulți scriitori care își pot rezuma cărțile așaînsă Irvin Yalom o poate face și mai important, poate livra exact ceea ce a promis. În cărțile sale, Yalom tratează o mulțime dintre frământările cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. Dependența față de oamenii din jur și părerile lor despre noi; bogăție & statut social; rațiune versus simțire; influența trecutului asupra prezentului – acestea sunt doar câteva dintre ele. Yalom ne oferă soluții și perspective noi la unele dintre cele mai arzătoare și dureroase probleme ale vieții, îmbinând cu succes psihologia și filozofia. 

foto: Luisa Ene

Irvin Yalom este un rockstar al psihologiei & literaturii și cred că toți am auzit de el, chiar dacă nu l-am citit (până acum). Nu întâmplător am pus în paranteză (până acum) pentru că trag nădejde că toți îl vom citi la un moment dat… în cărțile lui omul atacă toate problemele cu care ne confruntăm sau ne-am putea confrunta vreodată. Citind Yalom, ai un sentiment de welcome to Human Race: descoperi că problemele, dilemele, micile sau marile lupte interioare cu care te confrunți se găsesc și la alții și cumva, nu te mai simți singur în această luptă cu viața.

DETALII CONCURS

Pentru că îmi doresc să văd cât mai mulți oameni citind Yalom,  știind cât de util poate fi în viața noastră, am pus la cale un concurs împreună cu editura Vellant. Trebuie doar să îmi spuneți printr-un comentariu ce carte de-a lui vă doriți să citiți, din titlurile disponibile la Vellant, până duminică,14 ianuarie 2018. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți și va primi cartea specificată în comentariu. Titlurile disponibile le găsiți pe site-ul editurii, aici. Puteți comenta aici sau la postarea de pe Facebook. Succes! 🙂

Vă las cu câteva citate din cărțile sale.

Caracterul înseamnă destin. (…) Viitorul este determinat de ceea ce s-a petrecut înainte, de structura noastră fizică și psihologică – pasiunile, temerile, obiectivele noastre; de temperamentul nostru, de iubirea de sine, de pozițiile noastre față de ceilalți. (Problema Spinoza)

-*-

Să schimbi ‘a fost’ în ‘aşa am vrut eu să fie’- doar asta voi numi salvare. (Nietszche citat în Soluția Schopenhauer)

-*-

M-am hotărât să mă vindec singur- prin biblioterapie, asimilând gândurile relevante ale celor mai înţelepţi oameni care au trăit vreodată. ( Soluția Schopenhauer)

-*-

Am cunoscut mulți oameni care se detestă și încearcă să îndrepte acest lucru convingându-i mai întâi pe alții să gândească bine despre ei. Odată ce reușesc acest lucru, încep și ei să gândească bine despre ei înșiși. Dar aceasta este o soluție falsă, înseamnă să te supui autorității altora. Sarcina dumneavoastră este să vă acceptați pe dumneavoastră înșivă- nu să găsiți căi pentru a câștiga acceptul meu. (Plânsul lui Nietzsche)

Comments

comments

15 comments

 1. Andreea D - January 8, 2018 8:55 pm

  Imi doresc sa citesc “Calatoria catre sine”. Pentru ca ar fi exact ca un pansament pentru minte cartea aceasta.

  Reply
 2. Adina - January 8, 2018 9:18 pm

  Buna Luisa, mi-as dori sa citesc “Darul phisoterapiei”. Pana acum nu am citit nimic scris de Yalom, asa ca sunt mai mult decat curioasa… Un cliseu de expresie, dar nu am gadit alta mai buna 😉 Un an nou fericit!

  Reply
 3. Geanina - January 9, 2018 12:22 am

  Îmi place Irvin Yalom la nebunie. Am citi “Minciuni pe canapea” “Plânsul lui Nietzsche” “Solutia Schopenhauer”, “Efemeridele”, “Mama și sensul vieții”, deci sunt un fan declarat și un șoarece de biblioteca 😀. Mi-aș dori sa citesc “Călătoria către sine!”.

  Reply
 4. Alina Tache - January 9, 2018 9:27 am

  Bună, frumoasa inițiativa! As vrea sa citesc “Calatoria catre sine” .

  Reply
 5. Mihai S - January 9, 2018 12:03 pm

  Daca “Privind soarele in fata” m-a ajutat sa accept mai usor disparitia unor oameni dragi din viata mea, ma astept ca Yalom, prin “Calatoria spre sine” sa ma calauzeasca prin mintea mea intortocheata. Este cartea pe care mi-o doresc.
  Multumesc!

  Reply
 6. Raluca C. - January 9, 2018 12:06 pm

  Hei, buna! Eu am de ceva timp pe wishlist “Minciuni pe canapea”…dar as vrea in viitor sa citesc si “Calatoria catre sine”.

  Reply
 7. Liana Ionescu - January 9, 2018 6:43 pm

  Calatoria catre sine

  Reply
 8. Roberto - January 9, 2018 8:19 pm

  Calatoria catre sine

  Reply
 9. Violeta - January 9, 2018 8:30 pm

  Buna , imi place foate mult Irvin Yalom, as dori sa citesc„Calatoria spre sine”.

  Reply
 10. Stancu Valentin - January 9, 2018 10:51 pm

  Privind soarele in fata

  Reply
  • Diana - January 12, 2018 9:59 am

   Vreau sa citesc “Plansul lui Nietzche”.

   Reply
 11. Romina Hamzeu - January 14, 2018 11:51 am

  Calatoria catre sine 🙂

  Multumim pentru concurs.

  Reply
 12. Paula - January 14, 2018 7:33 pm

  Călătoria către sine

  Reply
 13. Luisa Ene - January 15, 2018 1:30 pm

  Vă mulțumesc tuturor pentru participare! 🙂 Astăzi, la ora 15:00, intru live pe pagina de Facebook „Cărți, cafea și tutun” pentru extragerea câștigătorului.

  Reply
 14. Luisa Ene - January 15, 2018 3:12 pm

  Sorina Maria Savin este câștigătoarea concursului. Sorina, aștept un mesaj privat de la tine cu adresa, numele complet și cartea pe care ai ales-o. În scurt timp cei de la Editura Vellant îți vor trimite premiul. Vă mulțumesc tuturor pentru participare, iar în februarie revin cu un nou concurs! Lecturi plăcute! <3

  Reply

Have your say