Rețeta perfectă pentru o stare de bine: natura și o carte bună

Reading Time: 2 minutes

Lev Tolstoi spunea că una dintre condițiile fericirii este să rămânem conectați la natură. Aș adăuga la spusele sale o carte bună și ar rezulta fericirea.

De fiecare dată când am o perioadă agitată îmi iau o pauză: respir adânc, aleg o carte bună și citesc. Dacă nu am timp să ies din București, cobor în parcul de lângă mine, Cișmigiu, la locul meu preferatRotonda scriitorilor și las poveștile să mă deconecteze de toată agitația. Dar prefer să îmi petrec weekend-urile departe de București, în special la munte, pentru că nu există nimic mai liniștitor decât o carte bună, aerul tare de munte și mult verde în jurul meu.

Trăim agitat, conectați la mail, rețele de social media, aplicații și așa mai departe. Mai ales acum avem nevoie să ne deconectăm de la tumultul vieții și al orașului.

foto: Luisa Ene

În ultima mea escapadă la munte, într-un sat de pe lângă Vâlcea, bineînțeles că am luat o carte cu mine: Eseuri de îndrăgostit.

Alain de Botton îmi place pentru ceea ce face prin cărțile sale: popularizează filozofia, arta și în general cultura, oferind prin toate aceste informații, soluții la problemele cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. Coboară arta, literatura, filozofia, de pe piedestal, aducând-o în mijlocul oamenilor, acolo unde îi este locul. Despre el și cărțile sale am scris în nenumărate rânduri pe blog, pentru că este unul dintre cei mai pragmatici scriitori de la ora actuală, iar din cărțile sale chiar rămâi cu ceva.

Unul dintre subiectele despre care Alain de Botton a scris mult este dragostea: cum o poți găsi, cum o poți păstra, dar mai ales, cum o poți înțelege. Eseuri de îndrăgostit este de fapt prima carte din seria despre dragoste, urmată de Ce se întâmplă în iubire și Sex, shopping şi un roman. 

foto: Luisa Ene
foto: Luisa Ene
foto: Luisa Ene

*Eseuri de îndrăgostit, Alain de Botton, se poate achiziționa de pe site-ul Târgul cărții, de aici.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *