Viața de poveste a lui A.J. Fikry

Reading Time: 1 minute

IMG_2316Citim ca să ne asigurăm că nu suntem singuri. Citim pentru că suntem singuri. Citim și nu mai suntem singuri. Nu suntem singuri.

M-am îndrăgostit de cartea asta, le are pe toate: puțină dramă, un final dulce-amărui (urăsc happy-end-urile) și multe-multe referiri la diverse cărți. De fapt, cam toată acțiunea se petrece într-o librărie deținută de personajul principal, A.J. Fikry. Care la început este un ciudat și un introvertit, iar apoi este îmblânzit de către o femeie (logic!) și de o fetiță pe care o adoptă, Maya. Îmi place cum se împletesc în cărticica asta dragostea, cultura și un strop de acțiune polițistă. Îți încălzește inima scriitura asta blândă, cu accente comice.

Fiecare capitol al cărții începe cu o scurtă recomandare de carte a lui Fikry pentru fiica sa, Maya. De exemplu:

Despre ce vorbim atunci când vorbim despre dragoste- 1980, Raymond Carver

 Două cupluri se îmbată din ce în ce mai tare, discută despre ce anume e și ce anume nu e dragostea.

M-am gândit îndelung la întrebarea asta: de ce e mult mai ușor să scriem despre lucrurile care ne displac, pe care le urâm sau despre care recunoaștem că au defecte, decât despre lucrurile pe care le iubim? Maya, asta e povestirea mea preferată și nici măcar nu știu cum să încep să-ți explic de ce.

A.J.F.

Vă las cu îndemnul să citiți cartea. Va fi o experiență plăcută. Și vă va face să adăugați multe cărți pe lista de ”to read”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *