3 seriale mai puțin cunoscute, dar geniale, de văzut toamna asta

Îmi place să descopăr seriale sau filme care nu sunt foarte mediatizate sau comerciale, mă simt de parcă aș descoperi comori. 3 recomandări de seriale: un documentar strălucitor de 8 episoade despre oameni creativi din diverse domenii, un serial realizat după una dintre cele mai frumoase cărți ale copilăriei, Anne of Green Gables și un serial pentru pasionații de crime și mister: spor la vizionat!

🎬Abstract: The Art of Design

Louis Nizer spunea la un moment dat:

A man who works with his hands is a laborer; a man who works with his hands and his brain is a craftsman; but a man who works with his hands and his brain and his heart is an artist.

Oamenii care vorbesc despre munca lor în Abstract: The Art of Design sunt Artiști cu A mare, sunt oamenii la care se referea Louis Nizer în citatul de mai sus. De la un ilustrator care a realizat nenumărate coperți The New Yorker, o scenografă care realizează stage-set-ul pentru artiști precum Kanye West sau Beyonce, o decoratoare de interioare care a realizat decorul magazinelor Ikea și până la designerul care a venit cu ideea teneșilor Air Jordan de la Nike, fiecare episod din seria asta este o operă de artă de sine stătătoare.

Pe lângă imagine și grafica excelent realizată, seria asta îmi place mult pentru poveștile oamenilor: de unde se inspiră, cum au ajuns unde sunt, ce greutăți au întâmpinat pe parcurs. Aduce laolaltă oameni fascinați, cu povești de viață care te inspiră și te fac să vezi lumea cu alți ochi.

🎬Anne with an E

Dear old world’, she murmured, ‘you are very lovely, and I am glad to be alive in you. ( Anne of Green Gables)

Anne with an E este un remake după Anne of Green Gables, serialul, filmul, cartea. Dacă aș avea un copil, cartea asta (și serialul) ar fi primele pe lista de citit & de văzut.

Există un citat al lui Audrey Hepburn care circulă pe internet: I think what the world needs is a return to sweetness and decency, iar Anne with an E chiar asta e, o întoarcere la valorile morale, decență, bunătate. Atâta poftă de viață, bunătate, curiozitate în legătură cu lumea, oamenii, dar mai ales bucurie, bucuria simplă de a trăi. Iubesc cartea, este una dintre favoritele mele, dar față de ecranizările mai vechi, care erau mai copilăroase și pierdeau din profunzimea cărții, Anne with an E păstrează acest ton profund al cărții, adăugând imagini spectaculoase. Serialul merită văzut chiar și numai pentru peisajele incredibile și imaginea fără de cusur.

🎬Marcella

It is only through mystery and madness that the soul is revealed. Thomas Moore

Dintotdeauna am fost pasionată de seriale, filme sau cărți cu crime, mister și așa mai departe. Cu Marcella am înțeles și eu ce înseamnă de fapt binge watching: am văzut întregul sezon în două zile, efectiv nu m-am putut desprinde. Mister, crime, replici smart, actori buni și o surpriză frumoasă, pentru că este un serial puțin mediatizat, peste care am dat întâmplător pe Netflix.

Toate serialele sunt disponibile pe Netflix. Pentru alte recomandări de filme, documentare sau seriale, răsfoiți secțiunea VIDEO.

Comments

comments

2 comments

 1. Cristina - October 10, 2017 8:55 am

  am dat drumul la Abstract; am pus Anne in My list 🙂

  Reply
  • Luisa Ene - October 10, 2017 11:10 am

   Sper să îți placă. 🙂

   Reply

Have your say