5 lucruri pe care trebuie să le știi despre serialul Prietena mea genială

Vestea că se va ecraniza seria „Prietena mea genială” a fost una dintre cele mai frumoase noutăți din lumea serialelor, pentru că mi-au plăcut enorm cărțile Elenei Ferrante. Cum mi s-au părut primele 5 episoade și câteva detalii despre serial, citiți în articol.

Prietena mea genială este o serie de cărți care m-a fascinat și pe de o parte, ardeam de nerăbdare să văd adaptarea HBO, pe de altă parte îmi era teamă că serialul îmi va strica impresia pe care mi-a lăsat-o cartea.

Acum că s-a lansat, și am văzut deja primele 5 episoade, mă declar complet mulțumită de serial. Îți lasă cam același sentiment pe care ți-l dă cartea, iar personajele sunt destul de asemănătoare cu ceea ce mi-am imaginat eu în timp ce citeam. La fel ca în carte, Lila rămâne cel mai fascinant personaj, dar dacă ar fi să aleg, parcă îmi place mai mult Elena. 🙂 La fel ca de fiecare dată când îmi place un serial, mi-am făcut temele și am căutat cât mai multe informații despre serial și actori. Citiți mai jos câteva lucruri interesante pe care le-am aflat despre Prietena mea genială.

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre serialul Prietena mea genială

🎬 Este adaptarea seriei de cărți care a făcut furori, Prietena mea genială, de Elena Ferrante

Pentru cei care se uită la serial, dar nu au apucat să citească tetralogia, o recomand, cred că este cea mai faină descoperire a mea din ultimii ani. Elena Ferrante mă fascinează – pe mine și pe restul femeilor de pe glob, pentru că această serie a creat o adevărată isterie. Faptul că nimeni nu știe cine este de fapt Elena Ferrante a stârnit și mai multe controverse în jurul cărților.

Între timp am mai citit ceva de Elena Ferrante, Zilele regăsirii mele, despre care am scris aici. Și cartea aceasta a fost ecranizată.

🎬 Elena Ferrante este cea care a ales regizorul

Saverio Costanzo este un regizor cunoscut pentru filmul din 2014 Hungry Hearts. Costanzo s-a cunoscut cu Ferrante în 2007, când erau în discuții pentru adaptarea nuvelei The Lost Daughter. În 2016 Costanzo a fost anunțat de către producătorii de la HBO că Elena Ferrante l-a ales pentru adaptarea seriei „Prietena mea genială”.

Saverio Costanzo alături de protagonistele serialului. Sursa foto: VOA News.

🎬 Ferrante a fost foarte implicată în scrierea scenariului

Se pare că Ferrante a fost foarte implicată în scrierea scenariului, în special în ceea ce privește dialogurile. Cred că și acesta este unul dintre motivele pentru care serialul a reușit să păstreze aerul cărții.

🎬 Casting-ul a durat 8 luni și a însemnat 9000 de audiții.

Producătorii seriei au muncit timp de 8 luni pentru a realiza casting-ul și au văzut peste 9.000 de actori. Se pare că toate cele 4 fete care joacă rolurile principale sunt actrițe amatoare. Regizorul a declarat pentru New York Times că a căutat ca fetele să transmită emoția personajelor din cărți și să aibă o „privire tristă” (după cum erau ele descrise în roman).

Elisa Del Genio & Ludovica Nasti

🎬 Vor fi 8 episoade în fiecare serie

Prietena mea genială va avea în total 32 de episoade: vor fi 4 serii, a câte 8 episoade.

Lila Cerullo

 

 

Comments

comments

Have your say