7 cărți geniale, de citit online, gratuit, în limba română

Am pregătit o lista cu 7 cărți geniale, de citit online, gratuit, în limba română. De la beletristică și până la cărți de dezvoltare personală, am selectat cărți de 5 stele, potrivite pentru orice gust.

Nu ai timp să cauți cărți prin librării? Nu ai fondurile necesare? Îți recomand cărți de top, de citit online, gratuit, în limba română.

Citește Autobiografia lui Benjamin Franklin

Benjamin Franklin este unul dintre părinții fondatori ai Americii și o figură venerată în lumea politicii, dar eu îl apreciez în special pentru scrierile sale. Autobiografia sa este una dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personală pe care le-am citit vreodată. Sunt total de acord cu ceea ce spunea Benjamin Vaughan într-o scrisoare, despre autobiografia lui Benjamin Franklin:

Aproape pe nesimțite, ea le insuflă tinerilor hotărârea de a se strădui să devină tot atât de buni și de remarcabili precum autorul.

De origini umile (fiu al unui lumânărar), Franklin a reușit să își depășească condiția prin sarguința, perseverența, ambiția și firea sa întreprinzătoare. În cartea aceasta, el povestește exact cum a devenit un om mai bun și cum a devenit unul dintre cei mai influenți și cunoscuți oameni ai vremii sale. S-a străduit toată viața să obțină cele mai mari virtuți accesibile unui om, documentând acest parcurs în autobiografia sa. 

Citește Devino ceea ce ești, Allan Watts

Scrierile lui Alan Watts sunt perfecte pentru tine dacă vrei să îți găsești echilibrul, să înveți să te bucuri de prezent și să lași la o parte regretele trecutului sau iluziile legate de viitor. În această privință, el se aseamănă cu stoicii Greciei Antice, care credeau că cele două rele care îngreunează existența umană sunt nostalgia și speranța, atașamentul față de trecut și grija pentru viitor.

Alan Watts este o legendă. Este unul dintre cei mai renumiți filozofi și cel mai cunoscut și apreciat interpret al gândirii orientale în Occident. În dreptul numelui său se poate trece: autor, poet, filozof, gânditor radical, preot, mistic, profesor și un critic al societății.

foto: Luisa Ene

Citește Psihologia minciunii, Scott Peck

O carte tulburătoare, fascinantă, ce vorbește despre esența răului uman. Deși de-a lungul timpului acest subiect a fost dezbatut mai degrabă de filozofie și religie, avem acum o altă abordare – din perspectiva unui psihiatru. Un tur de orizont asupra naturii umane, un dialog deschis între psihologie și religie. 
La limita dintre știință și religie, Psihologia minciunii ne oferă o nouă perspectivă asupra unor subiecte controversate, iar în final ne poate schimba chiar viziunea asupra vieții.

Citește Distruge-ți obiceiurile nocive, Joe Dispenza

Conform celor mai noi studii, gândul poate fi transformat în realitate, cu condiția înțelegerii adecvate a puterii de care dispunem. Felul de a fi, obiceiurile nocive, sentimentele toxice, toate acestea pot fi lăsate în urmă. Cartea aceasta ne arată că ne putem transforma propria identitate, suntem creatorii propriului destin.

Distruge-ți obiceiurile nocive evidențiază ideea că niciun om nu e condamnat din punct de vedere genetic să rămână același, legat pe viață de un anumit mod de a fi. O nouă știință ia naștere pentru a veni în ajutorul oamenilor și pentru a-i susține în crearea realității pe care și-o doresc. Concepută ca o incursiune multidisciplinară în tainele creierului uman, cartea cuprinde informații de ultimă ora, validate științific, precum și dovezi care spulberă mituri și metode concrete prin care fiecare își poate crea o nouă realitate personală. Autorul cărții, Joe Dispenza, cercetator și doctor în chiropractică, face conexiuni între domenii precum fizica cuantică, neuroștiințe, biologie și genetică – pentru a arăta cât de multe lucruri sunt cu adevărat posibile și la îndemâna oricui.

Citește Osho- Destin, libertate și suflet

Învățăturile lui Osho, unul dintre cei mai cunoscuți lideri spirituali ai secolului XX, răstoarnă tiparele clasice de gândire, provocându-ne la o permanentă punere sub semnul întrebării a certitudinilor și la un proces de conștientizare de sine. Cărțile din seria „Osho“ reunesc extrase din răspunsurile lui Osho date discipolilor săi privitor la cele mai importante probleme pe care și le pun oamenii interesați de știința transformării de sine și de o spiritualitate adaptată la provocările cotidiene ale vieții contemporane.

Viața nu stă undeva, așteptându-te, viața ți se întâmplă. Nu se află în viitor, ca un scop pe care să-l atingi, ci este aici și acum, în acest moment.

Existența este libertate. Soarta este sclavie. Libertatea înseamnă că depinde de tine să decizi ce se va întâmpla.

Citește Mândrie și prejudecată, Jane Austen

Jane Austen nu mai are nevoie de prezentare. Cărțile ei figurează pe listele de bestselleruri, ecranizări ale romanelor sale nu contenesc să apară pe micul sau marele ecran, într-un vârtej de baluri, călătorii cu trăsura, plimbări prin păduri primitoare.

Mândrie și prejudecată este cartea mea preferată de la ea, iar dacă nu aic citit-o deja, acum este momentul. 🙂

Marele Gatsby, Scott Fitzgerald

Un tânăr fascinat de visul american, proaspăt venit la New York și doritor de succes, Nick Carraway, împărtășește povestea transformării lui James Gatz în Jay Gatsby. Pe fundalul unei Americi prospere, dar haotice, Gatz, mânat de iubirea pentru Daisy Buchanan, își schimbă viața, devenind din student la Oxford gangster, traficant de băuturi alcoolice și apoi milionar. 

 

 

Comments

comments

Have your say