8 idei ușor de pus în practică pentru a ura sărbători fericite într-un mod creativ

foto: http://www.lovethispic.com/

La mulți ani! Sărbători fericite! Un an nou fericit!

Toți primim sau dăm mesaje de acest gen în fiecare an. Sau mesaje din acelea copiate de pe internet și trimise apoi la toată lista. Sfârșim prin a primi același mesaj de la zeci de persoane diferite.

Cum ar fi dacă anul acesta am încerca să fim mai originali, mai creativi în urările noastre? Câteva sugestii pentru a le ura celor dragi sărbători fericite într-un mod original.

foto: www.lovethispic.com

Exprimă-te într-un mod original

Este cât se poate de adevărat că cerul este în flăcări la apus, dar s-a spus de prea multe ori, iar luna care strălucește discret este o idee cam banală, îi spunea Proust unui prieten scriitor, după ce citise manuscrisul acestuia. Problema clișeelor nu este că ar conține idei false, ci mai degrabă că reprezintă articulări superficiale ale unora foarte bune. Proust a descris și el o lună și a scurtcircuitat sute de ani de conversații despre lună gata pentru folosire, descoperind o metaforă neobișnuită pentru a reda mai bine realitatea experienței selenare:

Uneori pe cerul amiezii o lună palidă se strecura ca un norișor, pe furiș, fără să se dea în spectacol, ca o actriță căreia încă nu i-a venit încă rândul să urce pe scenă, așa că merge în față în hainele obișnuite pentru a se uita la restul trupei o clipă, dar rămâne retrasă, nedorind să atragă atenția asupra ei.  

Citatul de mai sus, din Cum îți poate schimba Proust viața, de Alain de Botton, sintetizează credința mea că trebuie să să ne îmbogățim vocabularul în fiecare zi, pentru a nu deveni plictisitori, clișeici sau repetitivi în exprimare.

Fiind vorba de urări de sărbători, cu atât mai mult trebuie să fim cât mai creativi în exprimare. Ce putem spune, concret, în loc de La mulți ani!, Crăciun fericit!, Un an nou fericit!?

Trucuri

Înlocuiește cuvinte din formulele clasice, folosindu-te de definiții sau sinonime. De exemplu, caută definiția cuvântului fericire, sau sărbătoare. În funcție de asta, înlocuiește cuvinte din urarea clasică: Sărbători fericite! Poți spune sărbători vesele/senine.

Dezvoltă ideea

În loc de o formulă seacă, scurtă și la obiect, încălzește puțin urarea:

Îți doresc să-ți petreci sărbătorile cu zâmbete și seninătate, alături de oamenii dragi ție.

Sper ca noul an să te prindă zâmbind și cu încredere într-un viitor senin.

Trimite o piesă

În loc de un mesaj sau sms, trimite-i pur și simplu un link cu o piesa. Nu trebuie să fie neapărat o colindă sau ceva de sezon, poate fi pur și simplu o piesă care îți dă o stare de bine și pe care vrei să o dai mai departe, o piesă cu un mesaj ce crezi că i s-ar potrivi.

Câteva idei:

https://youtu.be/wuz2ILq4UeA

Trimite, prin poștă, o scrisoare scrisă de mână sau o felicitare

foto: Tumblr

Truc: dacă nu ai o caligrafie frumoasă (ca mine, nici măcar eu nu înțeleg ce scriu), roagă pe cineva să o scrie în locul tău, sau apelează la fetele de la Livrez dragoste.

În vremuri dominate de mesaje virtuale, a trimite o scrisoare devine gestul care face diferența, care deschide noi dialoguri și emoționează. Mai mult, creează amintiri.

(descriere de pe pagina Livrez dragoste)

Poți personaliza felicitarea sau scrisoarea, imprimând o poză cu persoana căreia i-o trimiți.

Fă un filmuleț amuzant cu mai multe poze/video

Există o mulțime de aplicații prin care poți face colaje sau filmulețe amuzante. Poate fi vorba de o filmare amuzantă cu tine: te tăvălești prin zăpadă și îi urezi un Crăciun alb; sau un colaj de poze drăguțe de pe Tumblr, cu tine, cu persoană respectivă… sky is the limit. Trebuie doar să îți acorzi puțin răgaz pentru a stabili ce i se potrivește mai bine.

Trimite-i colindătorii la ușă

Găsește un grup de copii din cartierul persoanei/familiei căreia vrei să îi urezi sărbători fericite și trimite-i la colindat. Le vei face o bucurie și copiilor, pentru că îi vei răsplăti, dar mai ales celor colindați. Spune-le să încheie colindul cu o urare din partea ta.

Inspiră-te din filme/cărți

Poți fie să le trimiți un mail cu un citat/o replică dintr-un film, fie o recomandare de film. Un film sau un serial potrivit cu sărbătorile, care crezi că i-ar plăcea și i-ar aduce un zâmbet pe buze.

Brook: (talking to her mother) Mom, can Santa go through customs?

foto: www.filmandtvnow.com

Un gif personalizat

Fă-i un gif ori din pozele sale, ori cu citate care crezi că i-ar plăcea, sau l-ar amuza. Îți poți crea propriile gif-uri aici.

Fă-i un album cu poze

Imprimă poze cu cele mai importante momente din viața persoanei căreia îi trimiți și scrie-i simplu: Anul acesta a fost frumos, anul care vine să fie cel puțin la fel de fericit!

foto: Tumblr

Chiar dacă nu îți va ieși perfect de la prima încercare, cu siguranță destinatarul va aprecia efortul de a face ceva diferit și timpul depus pentru asta. Eu anul acesta îmi voi urma propriul sfat și voi fi mai creativă în urări. Să îmi scrieți și voi în comentarii, dacă aveți alte idei interesante pentru urările de sărbători. 🙂

Comments

comments

Have your say