8 lucruri pe care trebuie să le ştii despre „Tomb Raider. Începutul”

M-am îndrăgostit de seria „Tomb Rider” de mică, de când am văzut primul film cu Angelina Jolie în rolul neînfricatei Lara Croft. Așa că nu puteam să ratez noul film din serie.

Tomb Raider. Începutul spune povestea primei expediţii a Larei Croft, o fată în căutarea tatălui său, dar şi a puterii interioare de a trece peste o mulţime de obstacole. Filmul explorează aventurile Larei, în timp ce aflăm cum a devenit cea mai populară eroină. Rolul Larei este jucat de Alicia Vikander, (“Ex Machina,” “The Danish Girl”), câştigătoarea unui premiu Oscar. M-am bucurat să văd încă un film din seria asta, pentru că sunt fană Tomb Rider de mică, de când am văzut primul film cu Angelina Jolie. Am făcut o listă cu câteva lucruri interesante despre filmările filmului, pentru că întotdeauna sunt fascinată de ceea ce se întâmplă în spatele camerei. 

 

  • Sub îndrumarea lui Magnus Lygdbäck, Alicia Vikander, protagonista filmului Tomb Rider, a început un program strict de nutriţie şi antrenamente cu şapte luni înainte de a începe filmările. Activitatea fizică s-a intensificat în a doua jumătate a regimului, iar antrenamentele sale au inclus un mix de exerciţii cu greutăţi, dar şi drumeţii, pe care le făcea în timpul liber.

 

  • În timpul producţiei Tomb Rider, Alicia s-a antrenat câte o oră, în fiecare dimineaţă, înainte de filmări. Ea lucra într-o sală amenajată într-un camion lung de 24 de metri.

 

  • Pentru a crea imaginea emblematică a Larei, echipa care s-a ocupat de costume a creat 48 de perechi de pantaloni kaki în patru stadii de dezintegrare, 100 de veste în 5 stadii de uzare şi 14 perechi de bocanci în trei stadii de degradare.

 

  • Deoarece Lara e rănită la un moment dat, echipa a creat şi o serie de bandaje ce au trebuit înlocuite constant, pentru a reflecta lupta şi obstacolele peste care ea trebuie să treacă continuu.

  • Pentru muncitorii de pe insulă, echipa de design a scotocit prin multe magazine second-hand din Los Angeles în căutarea unor haine specifice anilor ’70 şi ’80. Echipa le-a făcut să pară uzate, vopsindu-le şi acoperindu-le cu sodiu, pentru a părea pătate. Muncitorii trebuiau să arate cât mai murdari, pentru că hainele de pe ei erau singurele pe care le aveau pe acea insulă.

 

  • Scenele din portul din Hong Kong au fost filmate în Hout Bay, un orăşel pescăresc aflat la 20 de minute de Cape Town. Regizorul povesteşte despre aceste secvenţe, spunând:

Am umplut portul cu platforme plutitoare, restaurante şi multe alte lucruri, pentru a crea un spaţiu cât mai real. Am avut camere care filmau deasupra noastră, iar seria de scene filmate acolo a fost fantastică.

  • Când a venit vorba despre insula fictivă Yamatai şi de mormântul de sub ea, prima preocupare a regizorului a fost să păstreze o imagine cât mai realistă posibil.

Intrarea în mormânt este, de fapt, o carieră de granit abandonată de vreo 80 de ani. Avea o topografie excelentă pentru ce aveam noi nevoie la filmări.

  • Alicia a fost atât de încântată de decor, încât şi-a încurajat prietenii care o vizitau să îşi aducă şi copii.

Trebuia să le ofer asta, fiindcă voiam să trăiesc prin ochii lor această experienţă, pentru că eram sigură că o să fie la fel de entuziasmaţi de aventură la fel ca mine.

Lara Croft

Dacă vreți și alte recomandări de filme sau seriale, intrați în secțiunea video a blogului. Vizionare plăcută! 🙂

Comments

comments

Have your say