Despre Allan Percy am scris în numeroase rânduri pe blog; este un autor pe care l-am descoperit în urmă cu un an și de atunci citesc constant titlurile semnate de el.
Îmi place mult abordarea sa: pleacă de la un autor și operele sale (Platon, Shakespeare, Oscar Wilde, Einstein, Nietzsche etc.) și extrage cele mai importante învățături de la ei, aplicabile în viața de zi cu zi. Abordarea sa pragmatică și felul coerent în care expune ideile unor mari personalități fac din cărțile sale adevărate volume de dezvoltare personală, concise și ușor de parcurs.
Allan Percy este scriitor prolific, traducător, eseist, muzician și totodată expert în coaching și în tehnici de îndrumare personală.
Allan Percy mai este cunoscut și sub pseudonimul Francesc Miralles, sub acest nume publicând de-a lungul timpului o mulțime de lucrări de ficțiune și nonficțiune – printre care Cel mai frumos loc din lume e chiar aici, scris împreună cu Care Santos și IKIGAI. Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită.
Hesse pentru dezorientați abordează teme necesare pentru găsirea echilibrului; respectul de sine, căutarea propriului drum, filozofia cotidiană sau întoacerea la natural și la autentic.
📝Fragmentele care m-au inspirat
Dacă ne acordăm un moment de singurătate, ne permitem să ne ordonăm gândurile, să ne punem întrebări despre viață, despre ceea ce ne dorim cu adevărat.
Uneori, depindem mai mult de ceilalți decât de noi înșine și luptăm în mod absurd pentru a obține acceptarea lor, ca și cum valoarea noastră ar putea fi stabilită de persoane care abia dacă ne cunosc. Dacă oferim astfel de puteri celor din jur devenim nesiguri. Singura aprobare de care avem nevoie se găsește în noi înșine. Dacă nu avem încredere în noi, cum putem spera ca cei din jur să ne aprobe?
Nemulțumirea este motorul mersului înainte. A nu obține de prima dată ce ne dorim, a nu fi mulțumiți cu noi înșine este un dar de înțelepciune pe care ni-l oferă viața. (…) Pentru dezvoltarea noastră intelectuală și emoțională trebuie să ne lovim de ceva, să reacționăm, să ne dovedim ceva nouă înșine, să schimbăm perspectiva, să simțim durere. Pe scurt: să învățăm.
Talentul fără sacrificiu este ca și când n-ar fi. Chiar dacă știm să facem ceva, este necesar să punem tot entuziasmul unei vieți și să depășim multe dificultăți pentru a atinge un obiectiv măreț.
Fiecare din noi conține în sine întreaga lume și, la fel cum corpul nostru cuprinde toată traiectoria evoluției umane, de la pești și dincolo de aceștia, avem și în suflet ceea ce au trăit de la începuturi sufletele oamenilor.
Magia orizontului constă în faptul că este un loc intangibil, oricât l-am contempla și am dori să-l prindem, niciodată nu vom ajunge la el. Tot așa, orice utopie este un motor, o motivație pentru a continua drumul.
O persoană bogată nu este cea care are mai mult, ci cea care are nevoie de mai puțin.
Viața noastră se desfășoară aici și acum, chiar dacă suntem copiii zilei de ieri și părinții celei de mâine.