Concurs: câștigă autobiografia lui Tolstoi, de la editura Herald

Ai ocazia să câștigi „Spovedanie”, autobiografia lui Lev Tolstoi. Citește detaliile despre carte și concurs în acest articol.

”Spovedanie”, Lev Tolstoi, editura Herald. foto: Luisa Ene

Spovedanie, o carte care conține fragmente din jurnalele lui Tolstoi, este un soi de îndreptar al caracterului, o carte care te ajută la dezvoltarea personală și caută să răspundă unor întrebări care ne frământă pe toți.

Tolstoi este un monstru sacru al literaturii universale. Dar înainte de toate, este OM, confruntându-se cu căutările, întrebările, patimile autocunoaşterii şi ale autoperfecţionării specifice naturii umane. Pe tot parcursul cărții, Tolstoi îşi disecă defectele şi caută să găsească soluții pentru a se îmbunătății. Parcă citind frământările sale, nu te mai simţi vinovat pentru defectele tale, dacă până şi un om mare ca el s-a zbătut să devină mai bun. Şi mai ales, te încurajează să devii un om mai bun.

Singura mea credință sinceră era în perfecțiune. Încercam să mă perfecționez intelectual, învățam tot ce mă îndemna viața.

Această carte, despre care am vorbit pe larg aici, poate ajunge în biblioteca ta. Mai jos ai detaliile concursului.

”Spovedanie”, Lev Tolstoi, editura Herald. foto: Luisa Ene

Mecanism concurs

Scrie-mi într-un comentariu la acest articol care este cartea ta preferată de la Tolstoi și poți câștiga, prin tragere la sorți, cartea Spovedanie, de la editura Herald. Poți participa până miercuri, 1 august 2018.

Câștigătorul va fi anunțat în data de 2 august și va primi cartea de la editura Herald. Succes! 🙂

Cartea face parte dintr-o colecție de 30 de lucrări inovatoare de la editura Herald, care pot deschide în mintea ta noi perspective ale gândirii. În perioada 1 august – 1 noiembrie 2018Editura Herald derulează  campania Te așteptăm în librărie!.

Cărți deschise pentru minți deschise este invitația lor pentru a considera lectura ca un instrument de învățare, o sursă inepuizabilă de idei, inspirație și ințelepciune. Descoperă acum doar în librării, reducerea de 20% aplicată la titluri precum Spovedanie (Autobiografia) de Lev Tolstoi, Religie și știință de Bertrand Russell, Marea Trezire de Bodhidharma, Totem și tabu de Sigmund Freud, Eliberarea de cunoscut de Jiddu Krishnamurti, Pași pe Cale de Inayat Khan, Cartea celor cinci cercuri (Go Rin no Shō) de Miyamoto Musashi, Duh și Contemplație de Alan Watts.

 

Comments

comments

18 comments

 1. Băcănaru Arabela Maria - July 26, 2018 1:05 pm

  De la Tolstoi mi-a rămas în inimă romanul “Tinerețea”.

  Reply
 2. Cristina A - July 26, 2018 1:57 pm

  “Razboi si pace”, mi se pare cea mai complexa, o capodopera! Ar fi bine sa aiba mai multi cititori, ar fi bine sa avem mai multa atentie si rabdare pentru clasici, pentru carti/ romane de mari dimensiuni.

  Reply
 3. Nico B - July 26, 2018 2:57 pm

  Razboi si pace – o consider nu doar una dintre cele mai mari capodopere ale literaturii, ci si cartea mea preferata, o impletire a iubirii si mortii in pragul razboiului, dar mai ales o lectie a iertarii depline.

  Reply
 4. Denisa Mihaela - July 26, 2018 3:21 pm

  “Tinerețea” este exceptionala

  Reply
 5. un ionut - July 27, 2018 11:16 am

  Cu “Învierea” mi s-a părut că Tolstoi s-a reorientat dinspre portretizarea vieții celor bogați spre o imagine mai apropiată de realitate a celor săraci, decăzuți, asupriți tocmai de tagma acelora care compun corpul eroilor din primele două lui romane. În “Învierea”, Tolstoi se apropie de celălalt “monstru” al literaturii ruse prin apelul la prezența recurentă în viață și în literatură a celor “umiliți și obidiți”. Experiența autobiografică și recunoașterea și asumarea rolului de catalizator al fatalismului fac din acest roman un obiect de studiu nu doar literar, ci și istoric și socio-politic în studiile de gen și clasă, predicate pe inechitate socială și relația dintre privilegiu și oprimare.

  Reply
 6. ALEXANDRINA - July 27, 2018 12:12 pm

  ANNA KARENINA.

  Reply
 7. Cosmina - July 27, 2018 12:45 pm

  “Anna Karenina” rămâne cartea mea preferată prin tema condiției femeii “decăzute”, ceea noi astăzi numim mai corect politic discriminare de gen. Deși este scrisă de un bărbat, cartea reușește să surprindă foarte bine dublul standard la care sunt supuse femeile față de bărbați în toate aspectele vieții, dar mai ales în chestiunea relațiilor amoroase. Protagonista are curajul și sinceritatea de a-și asuma consecințele faptelor ei și de a sfida convențiile sociale, dar circumstanțele vremii o văduvesc de tăria de caracter și sprijinul necesar pentru a supraviețui agoniei psihologice care succede acestor alegeri.

  Reply
 8. Năstase Roxana Andreea - July 27, 2018 3:40 pm

  Anna Karenina.

  Reply
 9. Galambfalvi Elena Aura - July 28, 2018 8:38 am

  Anna Karenina

  Reply
 10. Viorica - July 28, 2018 11:08 am

  Anna Karenina!😊Opera lui Tolstoi este necesara oricarui iubitor de literatura!

  Reply
 11. Daniela - July 28, 2018 1:07 pm

  Spovedanie

  Reply
 12. Silvia - July 28, 2018 2:03 pm

  Mi-a plăcut mult “A Calendar of Wisdom: Daily Thoughts to Nourish the Soul”, o colecție de citate (din scriitori, filozofi, din Biblie, Talmud etc iar temele variază de la intelect la sărăcie, educație, credință etc) care i-au marcat viața lui Tolstoi. Cum îi spune și numele vorbele de duh sunt pe zile și uneori pe teme. Acum vreo câțiva ani citeam în fiecare zi câte ceva din cartea asta.

  Reply
 13. Nicoleta - July 28, 2018 8:12 pm

  Razboi si pace, i-am dedicat o luna intreaga numai ca sa inteleg mai bine societatea ruseasca de atunci.

  Reply
  • Luisa Ene - August 2, 2018 2:26 pm

   Concursul s-a incheiat. Castigatoarea este Nicoleta, cea care a comentat:

   ‘Nicoleta – July 28, 2018 8:12 pm

   Razboi si pace, i-am dedicat o luna intreaga numai ca sa inteleg mai bine societatea ruseasca de atunci.’

   Felicitari! Te rog sa imi dai un mail pe adresa ene.luisa@gmail.com, cu datele tale: nume complet, adresa, numar de telefon. Cei de la editura Herald iti vor trimite cartea castigata. 🙂

   Va multumesc tuturor pentru participare si fiti cu ochii pe blog, pentru ca voi mai organiza concursuri!

   Reply
 14. Sicoe Alexandra - July 29, 2018 2:25 pm

  “Război și pace”, o carte captivantă.

  Reply
 15. Madalina - July 29, 2018 6:49 pm

  Cea nai complexa carte pe tematica razboiului citita vreodata de mine este Razboi si Pace al lui Lev Tolstoi. Geniala!

  Reply
 16. Adriana D. - July 31, 2018 4:31 pm

  Razboi si pace.

  Reply
 17. Luisa Ene - August 2, 2018 2:26 pm

  Concursul s-a incheiat. Castigatoarea este Nicoleta, cea care a comentat:

  ‘Nicoleta – July 28, 2018 8:12 pm
  Razboi si pace, i-am dedicat o luna intreaga numai ca sa inteleg mai bine societatea ruseasca de atunci.’

  Felicitari! Te rog sa imi dai un mail pe adresa ene.luisa@gmail.com, cu datele tale: nume complet, adresa, numar de telefon. Cei de la editura Herald iti vor trimite cartea castigata. 🙂

  Va multumesc tuturor pentru participare si fiti cu ochii pe blog, pentru ca voi mai organiza concursuri!

  Reply

Have your say