Ce cărți să citești în funcție de zodia ta

Următoarea carte pe care o vei citi este scrisă în… stele! Îți recomand ce cărți să citești în funcție de zodia ta.

foto: Tumblr

Berbec

Un Berbec autentic este vioi, întreprinzător și plin de entuziasm pentru tot ce este nou. Cutezător, deseori naiv, e plin de idei, are inițiativă și trece imediat la acțiune, pentru că vrea totul cât mai repede.

Ce ar trebui să citești: Unde-ai dispărut, Bernadette?, Maria Semple

foto: Luisa Ene

Unde-ai dispărut, Bernadette? este alegerea ideală pentru firea vioaie și entuziastă a Berbecului. Cartea este o comedie drăguță despre o femeie și familia ei – o poveste spusă cu suflet, inteligență și mult umor. Maria Semple, autoarea romanului a lucrat ca scenaristă la seriale celebre precum de Beverly Hills sau Mad About You. Se pare că experiența din televiziune i-a folosit de minune, pentru că știe să scrie așa încât să te țină prins de la prima la ultima pagină.

Taur

Taurul îsi cunoaște limitele, iubește ordinea, este obiectiv, nu amestecă obligațiile cu distracția, este răbdător, rezistent, practic și este adeptul naturaleței, al lipsei de complicații. Este inimos, sociabil și are simțul umorului.

foto: Luisa Ene

Ce ar trebui să citești: Ajută-te singur, S. Smiles

Această carte se potrivește perfect firii pragmatice a taurilor. Oferă sfaturi pentru un trai mai bun inspirate din viața unor oameni mari, președinți, inventatori și așa mai departe. Este o carte pragmatică, scrisă excelent, cu decență și eleganță.

Nevoia, mai mult ca îndestularea, a fost mama învățăturii – și școala practică prin excelență este aceea a nefericirii.

Gemeni

Nativul Gemeni este sensibil, energic, comunicativ, iubește schimbările; este sociabil, dar adesea indecis. Se adaptează ușor, este curios, interesat de multe lucruri, este mediatorul înnăscut și caută permanent latura veselă a vieții. Nativului Gemeni i se poate reproșa orice în afara faptului că ar fi plicticos. Activ și creativ, el caută fascinantul și neobișnuitul.

foto: Luisa Ene

Ce ar trebui să citești: Născuți pentru a alerga, Christopher McDougall

O carte perfectă pentru Gemenii aflați în căutarea lucrurilor noi, fascinante. Christopher McDougall, jurnalist reputat care a scris pentru majoritatea publicațiilor importante din SUA, precum The New York TimesEsquire sau Men’s Health, pornește în căutarea tribului de super-alergători, Tarahumara. Indienii acestui trib din Mexic exersează de secole întregi tehnici care le permit să alerge sute de kilometri. McDougall vrea să îi găsească și să afle secretul lor: cum reușesc acești oameni să alerge sute de kilometri, zile în șir? Călătoria îl poartă în izolatul și periculosul Canion al Cuprului, iar pe parcurs învață nu doar despre alergat, ci și despre un stil de viață senin și cumpătat.

Rac

Nativul Rac este precaut, înclinat spre meditație, dotat cu multă imaginație. Are nevoie de siguranță și este interiorizat. Este tandru, binevoitor, sensibil, plin de fantezie, dornic de liniște. Este dominat de sentimente, îsi aude vocea interioară, are presimțiri, intuiția avertizându-l deseori.

foto: Luisa Ene

Ce ar trebui să citești dacă ești Rac: Revolta Akienilor, Daniel Zărnescu

Revolta Akienilor este cartea potrivită pentru Racii visători și interiorizați. Deși pare la o primă vedere o carte cu aventuri, în realitate este o poveste din care se desprind lecții de viață și vorbește despre curaj, creativitate și cum să îți descoperi vocația. Este o carte despre maturizare și lupta cu demonii din interior, spunând povestea unui copil de 11 ani care vrea să scrie un roman. El simte că bunicii, părinții și prietenii nu îi înțeleg chemarea. Dar nu este singur. Gândurile și trăirile pe care le are în timp ce scrie se materializează într-un trib de sălbatici care îl însoțește peste tot.

Leu

Nativul din zodia Leu este încrezător în propriile forțe, mândru, generos; știe să îsi reprezinte interesele și îi place să atragă atenția. Are o mare nevoie de respect și este ambițios și creativ. Vrea să fie “vioara întâi”, își organizează succesul, caută prestigiul social. Este drept și mărinimos.

foto: Luisa Ene

Ce ar trebui să citești dacă ești Leu: Status și anxietate, Alain de Botton 

Pentru ambițiosul Leu, recomandarea mea este cartea Status și anxietate, Alain de Botton. În cartea aceasta, Alain de Botton vorbește despre o problemă care ar trebui dezbătută mai pe larg și mai des: îngrijorarea că nu ne descurcăm atât de bine pe cât ar trebui, sau atât de bine cât se descurcă alții. Dorința de a avea un statut social, de a fi apreciați pentru ceea ce facem, bine văzuți, admirați, ne face să trăim cu dorința continuă de a reuși, dar și cu frica de ratare. Dar cum am ajuns aici? De unde toată goana asta pentru averi, reușite profesionale și admirația celor din  jur? Și ce soluții putem găsi pentru angoasele noastre? Unde putem găsi consolare atunci când nu reușim în viață?

Fecioară

Modest, obiectiv, meditativ, cu un simț pronunțat al datoriei, nativul Fecioară poate fi un bun savant, contabil sau critic, pentru că are o capacitate analitică deosebită. Este un om rațional, foarte atent la detalii. Nativul din zodia Fecioara iubește natura și studiul și apreciază viața simplă. Mizează mai degrabă pe răbdare și perseverență decât pe aventură și speculație.

foto: Luisa Ene

Ce ar trebui să citești dacă ești Fecioară: Walden, Henry David Thoreau

Fecioarele echilibrate și îndrăgostite de viața simplă ar trebui să citească Walden. Într-o zi, Henry David Thoreau a decis să își construiască o casă cu propriile mâini și să se retragă acolo pentru o perioadă. A găsit locul, pe malurile lacului Walden, din statul Massachusetts, iar timp de doi ani a locuit acolo, ducând o viață simplă și retrasă. În timpul ăsta, scriitorul a făcut o incursiune în propriul suflet, a scris o carte, Walden, și a învățat cum să trăiască singur, să își construiască un adăpost, și să își procure cele necesare supraviețuirii.

Balanță

Nativii din Balanță sunt carismatici, sociabili, buni diplomați și acceptă compromisurile. Sunt inimoși, diplomați înnăscuți și stăpânesc arta de a se purta cu ceilalți. Pentru nativul din zodia Balanta, menținerea echilibrului, ideea de “a trăi și a-i lăsa și pe ceilalți să trăiasca” sunt necesități vitale. Este adaptabil, are bun gust, talent artistic și iubește culorile, tablourile, muzica și dansul.

foto: Luisa Ene

Ce ar trebui să citești dacă ești Balanță: Arta ca terapie– Alain de Botton

Pentru carismaticii nativi ai Balanței, îndrăgostiți de artă și culoare, cartea perfectă este Arta ca terapie. Această carte ne îndemnă să privim arta și altfel decât suntem obișnuiți, nu doar ca pe un obiect al contemplației, ci și ca mijloc de cunoaștere și înțelegere a propriei vieți. Cartea lui Alain vorbește despre lecțiile neașteptate de viață aflate în spatele unor lucrări de artă: arta ca formă de terapie.

Scorpion

Nativul din zodia Scorpion este hotărât, rafinat, tainic, curios. Poate fascina datorită caracterului lui puternic, cu atât mai mult cu cât are și ceva misterios în el. Voința și dorința de a-și impune individualitatea, instinctul lui de conservare, tenacitatea și perseverența – sunt alte caracteristici pronunțate ale nativului Scorpion, cărora li se adaugă o bună cunoaștere și conștientizare a obiectivelor, mândria și respectul față de sine.

foto: Luisa Ene

Ce ar trebui să citești dacă ești Scorpion: Autobiografia lui Benjamin Franklin

Pentru hotărâtul și puternicul Scorpion, cartea perfectă este Autobiografia lui Benjamin Franklin, unul dintre cei mai de seamă oameni din istoria Americii. Prin autobiografia sa, Benjamin Franklin ne introduce în lumea Americii coloniale de secol XVIII. Sinceritatea cu care ne dezvăluie detaliile vieții sale este cuceritoare, iar lecțiile de viață pe care ni le împărtășește sunt la fel de prețioase și acum.

De origini umile (fiu al unui lumânărar), Franklin a reușit să își depășească condiția prin sarguința, perseverența, ambiția și firea sa întreprinzătoare. În cartea aceasta, el povestește exact cum a devenit un om mai bun și cum a devenit unul dintre cei mai influenți și cunoscuți oameni ai vremii sale. S-a străduit toată viața să obțină cele mai mari virtuți accesibile unui om, documentând acest parcurs în autobiografia sa.

Săgetator

Nativul din zodia Sagetator este prietenos, pasionat, tolerant, îi place libertatea și aventura. Este călăuzit de idealuri, amabil, deschis, optimist. Succesele nativului Sagetator se datoreaza atât intuitiei, cât si disponibilității de acțiune și mobilității. Talentul său organizatoric e remarcabil. E neclintit în principiile sale fundamentale, care sunt adevărul și dreptatea. Nativul Sagetator e un luptător cinstit, care iubește sportul și natura, mărinimos față de sine și față de ceilalți.

Ce ar trebui să citești dacă ești Săgetător: Schopenhauer, Aforisme asupra înțelepciunii în viață

Pentru Săgetătorul călăuzit de idealuri filozofia lui Scopenhauer se potrivește perfect. Filozofia lui Schopenhauer este practică și mai ales te ajută să dobândești încredere în tine, să nu mai depinzi de alți oameni sau de părerea lor despre tine și în general, să fii fericit.

Capricorn

Nativul Capricorn este disciplinat, loial, serios, practic, se orientează către succes. El se concentrează asupra esențialului, este sârguincios, perseverent, econom, corect. Nativul din zodia Capricorn este un om pe care te poti baza. Își cheltuie energia metodic și “se cațără” încet spre țelurile lui ambițioase. Un Capricorn merge la sigur și evită experimentele.

Ce ar trebui să citești dacă ești Capricorn: Înțelepciunea nesiguranței, de Alan Watts 

Pragmaticului Capricorn i se potrivește Înțelepciunea nesiguranței, de Alan Watts. Cartea este un ghid practic ce te ajută să trăiești mai bine. Pornește de la ideea că petrecem prea mult timp încercând să anticipăm și să plănuim viitorul sau nutrind nemulțumiri despre trecut. De multe ori ne scapă plăcerile clipei în eforturile noastre neliniștite de a ne asigura că următoarea clipă este la fel de plăcută. Găsind inspirație în gândirea orientală, Alan Watts ne arată că pentru a ne bucura de o viață împlinită, trebuie să trăim din plin în clipa prezentă.

Vărsător

Nativul Vărsător este imprevizibil, imaginativ, dornic să își dezvolte ideile. Este un om neobișnuit, vioi și original. Este activ, deloc plicticos, atras de tot ceea ce este vechi, tainic și indescifrabil. Nativul Vărsător este un progresist, iar pentru el, viitorul a început deja. Deși este individualist, îi place societatea, în care strălucește. Apreciază modul modern de viață și progresul înseamnă totul pentru el.

Ce ar trebui să citești dacă ești Vărsător: Pământ al oamenilor, de Antoine de Saint-Exupery

Pentru Vărsătorul atras de tot ceea ce este vechi, tainic si indescifrabil, recomand cartea Pământ al oamenilor. Este o cărticică mică, dar doldora de idei profunde, cuvinte meșteșugite și descrieri de locuri îndepărtate, fermecătoare.

Pești

Complex, înțelegător, prietenos, nativul din zodia Pesti este un visător. Sensibil, impresionabil, comod, bonom și sociabil, modest și dispus să se sacrifice pentru alții. El îi întelege foarte bine pe ceilalti si astfel poate iesi din situații critice. Este foarte curajos si îsi îndeplineste obligatiile cu constiinciozitate și la timp.

foto: Luisa Ene

Ce ar trebui să citești dacă ești Pești: Platon pentru visători, Allan Percy 

Pentru Peștii visători, recomand Platon pentru visatori. Cartea ne învață, prin intermediul celor 80 de pastile de înțelepciune practică, cum să ne transformăm visurile în realitate, cum să ne gestionăm timpul, cum să trăim în prezent și multe altele. Scopul este să pui în practică aceste pastile filozofice pentru a duce o viață mai înțeleaptă, mai clară, mai fericită.

Comments

comments

Have your say