Cele mai vândute cărți din România în 2018

Sunteți curioși care au fost cele mai vândute cărți în 2018 din România? În acest articol găsiți un top 5 al celor mai vândute cărți de la editurile Litera, All, Herald, Crime Scene Press & Curtea Veche.

foto: Luisa Ene


După o lungă perioadă de stagnare, se pare că piața de carte din România a înregistrat o ușoară creștere în anul 2018. Ceea ce este o veste foarte bună, având în vedere că ne situăm la coada topurilor în ceea ce privește consumul de carte în lume.

Am fost curioasă care sunt preferințele românilor și am discutat cu câteva dintre editurile de la noi, pentru a vedea ce cărți au fost cele mai cumpărate în 2018.

Top 5 al cărților vândute în 2018, de la editurile Litera, Crime Scene Press, All, Curtea Veche & Herald.

📚 Cele mai vândute cărți de la Editura Litera

top 10 Litera

1. Eu, și totuși alta, de Jojo Moyes

Un adevărat fenomen literar, volumele scriitoarei britanice Jojo Moyes continuă să fie de ani de zile bestselleruri absolute pentru cititoarele din România. La Editura Litera au fost publicate până acum opt titluri, iar anul acesta primul loc în top îl ocupă romanul Eu, și totuși alta, cartea a treia din celebra serie Înainte să te cunosc. ­­Eu, și totuși alta este un roman vesel, cu final perfect, din partea uneia dintre autoarele noastre preferate.    

2. Testamentul lui Abraham, de Igor Bergler

Cea mai vândută carte de ficțiune scrisă de un autor român este thrillerul istoric “Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler. Aceasta a fost reeditată în colecția Buzz Books într-o ediție specială și continuă să fie un bestseller și în 2018. Piesele de puzzle care alcătuiesc acest roman, referințele culturale ascunse în plină vedere – de cele mai multe ori în cheie parodică – și inteligența diabolică a construcției fac din lectura acestuia o experiență absolut unică.

3. Povestea mea, de Michelle Obama

Povestea mea, de Michelle Obama, declarată cartea anului 2018 din punctul de vedere al vânzărilor la scurt timp de la data lansării globale, este top bestseller și în România.
Michelle descrie cu sinceritate desăvârșită și cu o inteligență vie reușitele și dezamăgirile, atât din plan public, cât și din cel personal, relatându-și povestea așa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte și așa cum dorește ea.

4. Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova, de Ioan-Aurel Pop

În an centenar, Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova, coordonată de Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, este o carte-eveniment, cu peste 700 de pagini color, frumos ilustrată dar mai ales documentată.  O carte care poartă cititorul prin toate epocile istorice, de la preistorie până în prezent, punând accent pe evenimentele care au condus la Marea Unire a românilor de la 1918. Cei 12 autori ai acestei lucrări sunt reputați profesori universitari din Cluj și Iași, cercetători științifici de la institute de istorie, de arheologie sau de istoria artei din Cluj, Iași și București.

5. Povești de seară pentru fete rebele, de Elena Favilli și Francesca Cavallo

Poveștile a 100 de femei extraordinare din toate timpurile continuă să se afle pe lista de bestselleruri Litera, printre preferințele de top ale cititorilor mari și mici. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate în această carte de către 60 de ilustratoare din toată lumea: regine, inventatoare, pictorițe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru, sunt modele de curaj, de perseverență și de generozitate pentru toți aceia care vor să-și împlinească visurile.

📚 Cele mai vândute cărți de la Editura Curtea Veche

1.Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman 

Căsniciile nefericite se datorează adesea unui motiv simplu, după părerea autorului Gary Chapman: vorbim limbaje diferite de iubire. În experienta sa de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire.

2.Puterea prezentului, Eckhart Tolle

Puterea prezentului cuprinde un sistem de convingeri conform căruia este benefic să trăim ancorați în prezent. Filozofia cărții pledează pentru debarasarea de «corpul-durere», o forță distructivă pe care o exercită mintea și ego-ul asupra corpului.

3. Tată bogat, tată sărac, Robert T. Kiyosaki

„Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultățile financiare este acela că au trecut prin școală fără să învețe nimic despre bani. Rezultatul este că învață să lucreze pentru bani… dar nu învață niciodată să pună banii să acționeze pentru ei.“ (Robert T. Kiyosaki)

4. Secretele succesului, Dale Carnagie 

Dale Carnegie spunea că „succesul înseamnă să obții ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei ceea ce ai obținut“. Dar ce anume își doresc oamenii? Ei bine, de cele mai multe ori, e vorba despre o carieră ascendentă, prieteni de încredere, o familie iubitoare, un trai decent… și altele asemenea.

5.Spovedania unui preot ateu, Ion Aion

O meditație provocatoare pe tema condiției umane, dar și o căutare a divinului, a credinței, dincolo de superstiții, dincolo de dogme, dincolo de orice religie instituționalizată. Născută dintr-o experiență directă de viață, tragică și tulburătoare, cartea refuză resemnarea și postulează o încredere reînnoită în umanitate.

📚Cele mai vândute cărți de la Editura Crime Scene Press

1. Pescărușul, de Ann Cleeves (seria Vera Stanhope)

ANN CLEEVES este considerată noua Agatha Christie a literaturii britanice. A publicat peste douăzeci de romane începând cu 1986, care au fost traduse în peste 20 de limbi până în prezent. Cele două serii de succes ale lui Ann Cleeves au fost transpuse în două seriale TV realizate de ITV (după cărțile care o au drept protagonistă pe Vera Stanhope) și respectiv BBC (după volumele din seria Shetland). Serialul Vera a fost deja difuzat în peste 30 de țări, printre care Australia, S.U.A., Germania, Cehia, Polonia, Japonia, Canada, Suedia etc.
În 2006 Ann Cleeves a primit premiul Duncan Lawrie Dagger, acordat de către Crime Writers’ Association (CWA), iar în 2017, Ann Cleeves a fost distinsă cu Premiul Diamond Dagger pentru întreaga carieră, acordat de aceeași Crime Writers’ Association.


2. Trimisul special, de George Arion

George Arion este unul dintre cei mai buni scriitori români contemporani. În prezent este Director general al S.C. Publicațiile Flacăra S.A., Președintele Fundației „Premiile Flacăra” și Președinte al Romanian Crime Writers’s Club și membru al Uniunii Scriitorilor din România.
A publicat volume de versuri, critică literară, jurnalistică. A semnat scenariul la două filme polițiste (Enigmele se eplică în zori, 1989, Atac în bibliotecă, 1992) și la serialul TV Detectiv fără voie (2001). Autor al unui libret de operă și al mai multor piese polițiste.

3.
Timpuri glaciale, de Fred Vargas

O femeie este ucisă în cadă, iar scena crimei ei e aranjată astfel încât să pară o sinucidere. Însă un simbol straniu descoperit la fața locului determină poliția locală să-i cheme pe comisarul Adamsberg și echipa lui. Ce înseamnă simbolul misterios? Un thriller complex, scris de câștigătoarea a 4 International Dagger Awards.

4. Orb în zăpadă, Ragnar Jónasson (seria Dark Iceland)

Orb în zăpadă (Snowblind) este primul volum din seria Dark Iceland și totodată primul roman al lui Ragnar tradus în limba română. Cartea a fost aleasă printre cele mai bune 8 titluri mystery & thriller din 2015 de către The Indepenent și nominalizată la Premiul Barry în Statele Unite pentru Cel mai bun roman paperback. În Marea Britanie și Australia a fost No. 1 Amazon Kindle bestseller.

5. Îngerul, de Sandrone Dazieri (vol. 2 din trilogie)

Volumul 2 din trilogia semnată de Sandrone Dazieri. Autorul te aruncă într-o cursă contra cronometru plină de suspans, răsturnări de situație, teorii ale conspirației și umor în romanul care continuă aventurile Colombei și ale lui Dante, începute în bestseller-ul internațional „Ucide-l pe Tată”.

📚 Cele mai vândute cărți de la Editura ALL

1.Seria Pisicile războinice, inspirată de operele lui J. R. R. Tolkien, J. K. Rowling și William Shakespeare, cuprinde fascinantele aventuri ale unor clanuri de pisici sălbatice. Pisicile războinice s-au vândut în mai mult de 14 milioane de volume în peste 20 de țări și au apărut pe lista New York Times a celor mai populare titluri. Editura ALL a publicat primele două serii (12 volume) și primul volum din cea de-a treia serie: Puterea celor Trei – Viziunea.

2. Perfecți, de Cecelia Ahern, continuarea romanului Defecți (aflat pe locul al cincilea în topul vânzărilor ALL în 2018), înfățișează o societate distopică în care perfecțiunea este obligatorie. Tinerii între 14 și 30 de ani și cititorii pasionați de poveștile Ceceliei Ahern vor fi captivați de aventurile lui Celestine North, eroina declarată „cea mai defectă persoană din țară”.

3. Gena, de Siddhartha Mukherjee, este povestea uneia dintre cele mai puternice și mai primejdioase idei din lumea științei. Se adresează publicului larg și tuturor specialiștilor dornici să descopere modul în care genetica a transformat definitiv domeniile biologiei și medicinei.Autorul îmbină stilul fermecător, ușor accesibil, cu standardele academice inerente unei lucrări cu o asemenea tematică. Siddhartha Mukherjee este medic, cercetător şi scriitor multiplu premiat (distins în anul 2011 cu Premiul Pulitzer pentru volumul Împăratul tuturor bolilor, publicat de Editura ALL).

4. Un apartament la Paris continuă seria thrillerelor provocatoare semnate de Guillaume Musso, numit de Le Parisien „cel mai uluitor romancier francez contemporan”. O anchetă tragică, secrete tulburătoare și o cursă contracronometru sunt doar câteva dintre ingredientele acestei povești pe care pur și simplu nu o poți lăsa din mână.

5. Defecți este primul roman Young Adult semnat de Cecelia Ahern. Autoarea a creat această carte cu dragoste, cu pasiune, dar și cu furie, încercând să transmită un mesaj foarte puternic pentru publicul tânăr: niciunul dintre noi nu este perfect, a fi om înseamnă a avea defecte și a ți le asuma ca parte a personalității tale.

📚Cele mai vândute cărți de la Editura Herald

1.      Invențiile mele – Autobiografia lui Nikola Tesla

Dacă geniul ar avea o definiție, aceasta ar fi persoana lui Nikola Tesla și realizările sale. Lumea datorează atât de multe inovații tehnice unui om despre care știe atât de puține! Acest volum autobiografic vine să compenseze această nedreptate – de altfel, una dintre numeroasele nedreptăți care l-au urmărit pe Tesla de-a lungul întregii vieți. În acest volum autobiografic nu numai că sunt punctate momentele capitale ale vieții și carierei acestui inventator strălucit, dar avem acces și la perspectiva lui Tesla asupra vieții, societății și conflictelor mondiale al căror martor a fost.

2.       Mindsight: noua știință a transformarii personale,Daniel J. Siegel

Clinician talentat și strălucită minte sintetizatoare a descoperirilor datorate cercetărilor neuroștiințelor și din domeniul dezvoltării copilului, dr. Siegel ne oferă o hartă ce ne arată drumul înainte. De‑a lungul anilor, scrierile sale despre creier, psihoterapie și ingrijirea copiilor au făcut furori. Detaliile biografice ale doctorului Siegel sunt impresionante. A studiat la Harvard, iar în prezent este profesor de psihiatrie clinică la UCLA și codirector al Mindful Awareness Research Center, de la aceeași universitate. A fondat Institutul Mindsight, pe care îl și conduce. Dr. Siegel întruchipează exact ceea ce ne învață.

3.       Dansul furiei,Harriet Lerner

Prea puțini ne spun că furia este o emoție legitimă și firească, dar Harriet Lerner se numără printre acești învățători înțelepți. Furia ne poate semnala multe lucruri: că suferim, că ceva nu merge bine, că nevoile noastre nu sunt împlinite în mod adecvat, că este nevoie de o schimbare. Pentru a împiedica furia să degenereze sau să ne altereze relațiile de familie, este necesar să învățăm să ne comunicăm limpede nevoile și dorințele, să nu ne străduim să îi schimbăm pe ceilalți și să ne apărăm ideile și convingerile într-un mod asertiv. Dansul furiei este bestseller New York Times, cu vânzari de peste trei milioane de exemplare, și a fost tradus în mai mult de treizeci și cinci de limbi.

4.      Mintea Zen, Mintea Începătorului,  Shunryu Suzuki

în cele patru decenii de la prima publicare, Zen Mind, Beginner’s Mind a devenit una din marile cărți spirituale moderne, foarte iubită, recitită și recomandată ca fiind cea mai bună carte de introducere în doctrina Zen. Shunryū Suzuki prezintă elementele de bază, care rezonează cu bucuria înțelegerii profunde de la prima până la ultima pagină.
Shunryū Suzuki a fost unul dintre cei mai influenți învățători spirituali ai secolului al XX-lea, numit, pe drept cuvânt, părintele fondator al meditației Zen în America. 

5.      Eroul cu o mie de chipuri, Joseph Campbel

Eroul cu o mie de chipuri este o carte care a influențat generații întregi, fie că vorbim de scriitori, cineaști, muzicieni sau pur și simplu oameni aflați în căutarea unor răspunsuri importante legate de propria lor dezvoltare. Mari artiști ai secolului XX, precum Bob Dylan, George Lucas, Stanley Kubrick, Jim Morrisson etc. au afirmat fără ezitare că studiul lui Joseph Campbell i-a influențat decisiv în realizarea operelor lor.Comments

comments

Have your say