În această perioadă încercăm să ne apropiem și mai mult de cititorii Grupului Editorial ART, indiferent de vârstă, printr-un dialog constant, recomandări de la echipă, concursuri, prețuri speciale pentru aproape tot portofoliul, proiecte inedite de lectură și nu numai.
Prin campania În ce carte ne întâlnim, aproape tot portofoliul este disponibil cu 30% reducere. În plus, le oferim cititorilor noutăți editoriale săptămânale cu 25% reducere, transport gratuit la comenzi de minimum 80 de lei și pachete cu 35% reducere: Metro, Lecția de curaj, Ce bine că suntem diferiți, UmorGrafic și SuperGrafic. Toate cărțile noastre sunt sigilate cu responsabilitate la 159 °C.

O zi specială a fost pe 23 aprilie, de Ziua Cărții, când am lansat un Ghid de utilizare a cărții (poate fi citit și descărcat aici). În luna ianuarie ne gândeam la un proiect pentru această zi la care să participe cât mai mulți dintre autorii și ilustratorii publicați de Grupul Editorial ART. Un proiect ce urma să se transforme într-o publicație ce avea să fie oferită gratuit vizitatorilor standului Art din cadrul Târgului de Carte Bookfest. Deși pandemia ne-a dat planurile peste cap, varianta online a ghidului a rămas în picioare. Șapte scriitori și cinci ilustratori au gândit o mulțime de variante și sugestii de utilizare a cărții, practice și amuzante.
Tot de Ziua Cărții am pregătit și un concurs pe toate paginile de social media ale Grupului Editorial ART, prin care i-am invitat pe cititori să ne spună ei ce alte întrebuințări au cărțile din biblioteca lor.
Grupul nostru este organizat în 6 imprinturi mari, pe vârste și genuri literare diferite. Iată ce facem în aceste vremuri per imprint și unde ne puteți urmări:
Editura Vlad și Cartea cu Genius – dedicată prichindeilor între 0 – 7 ani
În fiecare joi seară,scriitorul și traducătorul Florin Bican ne trimite „Vederi din Panama”, ca să nu uităm cât de frumos e locul preferat al poveștilor. „Vederile” sunt în format video, astfel încât copiii pot să-l vadă citind fragmente din cărțile sale preferate publicate la editurile Vlad și Cartea cu Genius și Arthur. Înregistrările sunt postate săptămânal pe Facebook, aici.
Pentru micii cititori avem și ateliere creative, recomandări de la redactori, noutăți editoriale și fragmente în avanpremieră.
Povestim mai multe pe paginile de Facebook și Instagram.

Editura Arthur – cărți pentru copiii între 7-14 ani
Cel mai important proiect în acest moment este #RefugiulPerfect – o campanie care se desfășoară pe durata a 67 de zile. În fiecare zi, cititorii primesc recomandări de lectură din partea redactorilor și colaboratorilor Arthur, însoțite de câte un text-surpriză despre puterea cuvintelor, așa cum se arată ea într-o carte. Refugiile literare sunt publicate zilnic pe site-ul Arthur și pot fi descărcate în format pdf de pe paginile cărților recomandate.
În paralel, scriitorul Alex Moldovan a început un jurnal de pandemie din perspectiva Olguței, personajul mult îndrăgit Olguța și un bunic de milioane. Peripețiile Olguței sunt prezentate pe blogul Arthur.
Vă așteptăm pe paginile de Facebook și Instagram ale editurii Arthur pentru alte recomandări sau chiar un sneak peek din spațiul de lucru al redactorilor noștri.
Editura Youngart – literatură pentru adolescenți
Pe paginile editurii Youngart, cititorii vor descoperi, pe lângă recomandări personalizate, și sugestii de utilizare a cărții desprinse din Cartea. Ghid de utilizare. Povestim zilnic pe paginile de Facebook și Instagram.
Editura Grafic – benzi desenate și romane grafice
Fanii BD-urilor vor găsi la editura Grafic o mulțime de ilustrații tematice create împreună cu ilustratorul Mircea Pop, recomandări, dar și noutăți editoriale. Bonus: refugii literare, sugestii de utilizare a cărții de la autorii și ilustratorii noștri și alte articole plecând de la contextul actual. Toate sunt pe blog. Povestim zilnic pe Facebook și Instagram.

Editura Paladin – literatură SF, fantasy și crime/noir
Pe lângă recomandări de la redactori, fragmente și noutăți editoriale, cititorii SF au ocazia să-și arate talentul de scriitori printr-un concurs de scriere creativă. Este inspirat din Cerul de piatră, de N.K. Jemisin, volumul trei din seria fantasy Pământul sfărâmat, nou apărut în portofoliu.
Pe 24 aprilie, organizăm primul club de carte Paladin prin skype, unde dezbatem Furia roșie, de Pierce Brown. În general, povestim cu cititorii pe Facebook și Instagram.
Editura ART – cărți de ficțiune și nonficțiune
De curând, cititorii ART au avut ocazia să-și descopere propriul Ove din familie pe paginile noastre de social media. Zece dintre ei vor primi o carte și o scrisoare semnată chiar de autorul Fredrik Backman. La ART, cititorii vor mai găsi recomandări, fragmente și ilustrații din Cartea. Ghid de utilizare, recenzii, noutăți editoriale (în curând, în colecția Cărți cult – Jurnal din Anul Ciumei, de Daniel Defoe – cea mai detaliată și bine documentată cronică a unei mari epidemii) și cam tot ce e nou la nivel de grup. Ne găsiți pe Facebook și Instagram.

De altfel, am lansat de curând în colecția de ficțiune musai (cărți care fac vâlvă) o carte pe care și noi personal o așteptam de ceva timp. Este vorba despre Testamentele, de Margaret Atwood, romanul care continuă bestseller-ul Povestea slujitoarei.
La cele 6 imprinturi se adaugă colecția Sapiens a editurii ART, prezentă și ea în social media aici și aici. În curând, în colecție va apărea cartea Tribul, de Sebastian Junger – cel mai convingător manifest pentru solidaritate.
Comunicăm cu cititorii și prin newslettere, în fiecare luni, miercuri și vineri. Povestim atât despre oferte comerciale și noutăți editoriale, cât și despre refugii literare care ne țin de urât zilele acestea.
În această perioadă, le dorim tuturor cititorilor să evadeze în cărți, cât de multe posibil. Să citească ce li se potrivește, indiferent de gen și să recitească ce le-a fost drag. Lectura nu e chiar terapie, dar o substituie destul de bine. 🙂