Fragment în avanpremieră: “Numele meu este Anton”, Geo Dinescu

Geo Dinescu

 

Bună ziua, numele meu este Anton și am 6 ani.

Sunt cel mai frumos și cel mai cuminte copil din lume. Asta spun mereu bunicii. Se pare că semăn cu tata, nu cu putoarea de mama. Putoare înseamnă un fel de prințesă care râde mult și care știe o grămadă de jocuri. Mama e tare frumoasă și bună, mai ales când face prăjitura aia cu ciocolată. De-aia mie îmi pare tare rău că, atunci când vine să mă vadă, Bunica o ceartă maxim. Îi spune că e incapabilă să crească un copil – când am întrebat ce e aia „incapabil”, au râs toți și au arătat-o cu degetul pe mama:

– Uită-te bine la mă-ta, ea e o incapabilă perfectă!

Ce bine, ce bine, sper că, atunci când o să cresc, și eu o să ajung cel puțin la fel de incapabil.

*fragment din Numele meu este Anton, Geo Dinescu

Geo Dinescu

Emoționant. Cuvântul care descrie cel mai bine cartea lui Geo Dinescu, Numele meu este Anton.

 Am râs, am plâns, m-am înduioșat, m-a făcut să trec prin toate stările. Cartea asta m-a făcut să mă reîndrăgostesc de ficțiune.

Biblia cărților despre scris, On Writing Well, William Zinsser, spune că rolul fiecărei propoziţii este să îl facă pe cititor să treacă la următoarea propoziţie. Și exact asta face Geo Dinescu în cartea sa de debut: te prinde în mreje de la prima propoziție și nu te lasă să respiri până la ultima.

Am o veste:

Joia asta vorbesc pentru prima dată la o lansare de carte. Am acceptat invitația editurii Vellant cu emoțiile de rigoare, peste care am trecut pentru că Numele meu este Anton e una dintre cele mai emoționante & minunate cărți citite în ultima vreme. Este o carte despre care vreau să vorbesc și despre care cu siguranță se va vorbi mult și bine.

Vă aștept la lansarea cărții joi, 16 noiembrie, la Cărturești Verona.

Cine vine? 🙂

Comments

comments

Have your say