Noutăți literare ale verii care mi-au atras atenția, de la editura Litera

Dau startul unei serii de articole în care prezint noutățile verii de la diverse edituri. Încep cu cei de la editura Litera, care au o mulțime de titluri perfecte pentru o vară de lecturi.

Cei de la editura Litera au lansat câteva titluri foarte interesante, potrivite pentru lecturile de vară. Sunt câteva care mi-au atras atenția, despre care voi povesti mai jos.

🌞Atlasul fericirii, 33 de secrete ale fericirii culese din lumea întreagă, Helen Russel

Atlasul fericirii este o carte care adună și explică secrete ale fericirii din lumea largă. Cartea ne poartă din Australia în Țara Galilor, Bhutan, Irlanda, Finlanda, Turcia, Siria, Japonia și în multe alte locuri, povestindu-ne despre secrete internaționale ale fericirii și cum ne pot schimba acestea viața. Am și citit-o, cu zâmbetul pe buze, pentru că este genul de carte pozitivă, atât prin ideile descrise, dar și datorită ilustrațiilor și a culorilor superbe. Cred cu tărie în faptul că o carte poate avea un impact mare pentru starea noastră de spirit, iar ideile aparent simple pot schimba felul în care vedem lumea. Iar Atlasul fericirii este genul acesta de carte.

🌞 Europa. O istorie naturală, Tim Flanery

Schimb puțin registrul și vă recomand o carte de popularizare a științei, pentru că în ultima vreme am dezvoltat o adevărată pasiune pentru acest gen. În Europa – O istorie naturală, omul de știință Tim Flannery traversează milioane de ani de istorie evoluționistă, îndreaptându-și atenția și asupra propriei noastre specii, descriind impactul imens pe care l-au avut oamenii asupra florei și faunei continentului. De exemplu, la 30 000 de ani de la sosirea noastră în Europa, rinocerul lânos, ursul de peșteră și elanul gigant, printre altele, aveau să dispară complet. Povestea continuă până în prezent, Flannery descriind rolul conducător al Europei în prezervarea vieții sălbatice, gândindu-se și la viitorul continentului: ajutându-se de progresul în tehnologia de editare genetică, oamenii de știință europeni lucrează pentru a recrea unele dintre creaturile dispărute ale continentului, precum marele bivol din pădurile primordiale ale Europei sau chiar mamutul lânos.

Scrisă cu combinația caracteristică lui Flannery de proză elegantă și expertiză științifică, Europa – O istorie naturală narează istoria naturală dramatică și evoluția dinamică a unuia dintre cele mai cunoscute locuri de pe Pământ.

🌞Riviera lui Chanel, Anne de Courcy

Departe de a se îngrijora cu privire la iminentul război mondial, societatea de pe Riviera franceză din 1938 este străbătută de o întrebare arzătoare: să-i facă sau să nu-i facă reverențe ducesei de Windsor? Cu o distribuție impresionantă de personaje istorice care mai de care mai colorate, politicieni, scriitori și artiști – Winston Churchill, Salvador Dalí, ducele și ducesa de Windsor, Aldous Huxley și Edith Wharton –, având-o în centrul acțiunii pe enigmatica Coco Chanel –, Riviera lui Chanel reînvie cu vervă și o mulțime de date istorice o perioadă în care extreme precum luxul și teroarea nu au fost niciodată mai prezente.

De la extravaganța petrecerilor și vizitelor la cazinou dinaintea războiului până la transmițătorul secret ascuns de Robert Streitz în subsolul vilei La Pausa – locuința lui Chanel pe care chiar el o crease – în timp ce Coco și iubitul ei neamț erau prezenți în concediu, Riviera lui Chanel explorează lumea fascinantă a elitei de pe Coasta de Azur din anii 1930 și 1940, susținută de o documentare originală care pune sub lumina reflectoarelor viețile celor bogați și ale celor săraci, soarta celor protejați și a celor persecutați.

Acestea sunt 3 dintre titlurile care mi-au atras atenția, iar lista completă a noutăților verii o găsiți aici. De asemenea, cei de la Litera au și o campanie de vară fresh, Vitamina D Carte, din 22 iulie, cu reduceri de până la 70% și kitul verii cadou. Mi-au trimis și mie kit-ul, este vorba de o carte, o sacoșă de pânză superbă și un evantai, pe care le primiți la comenzi de minim 99 lei. Așa că e momentul perfect să începem să lucrăm la lista de lecturi pentru vară sau toamnă! 🙂

Noutățile verii, de la editura Litera

Comments

comments

Have your say