Săptămâna PSI: cel mai mare eveniment dedicat cărților de psihologie

 „Săptămâna PSI” sărbătorește 7 ani de existență printr-o premieră: lansarea primei ediții la Chișinău

Cel mai mare eveniment din România dedicat cărților de psihologie, „Săptămâna PSI” sărbătorește cea de-a XII-a ediție printr-o premieră. În această toamnă (11-17 noiembrie 2019), evenimentul creat și organizat de Editura Trei în parteneriat cu Librăriile Cărturești ajunge pentru prima dată în Republica Moldova, la Chișinău, cu teme foarte actuale: satisfacția la locul de muncă, diferența între narcisismul sănătos și cel defectuos și educația sexuală pentru copii și adolescenți.

În aceeași perioadă (11-17 noiembrie 2019),  „Săptămâna PSI” se va desfășura în 7 orașe din România: București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Suceava, Arad și va conține în acest an peste 25 de evenimente dedicate atât cititorilor pasionați de psihologie, părinților, educatorilor, studenților cât și psihologilor și psihoterapeuților.

Proiectul a fost conceput astfel încât să ofere participanților informații corecte și concrete despre psihologie, psihoterapie, parenting și psihologia copilului, prezentate și dezbătute în cadrul întâlnirilor de cei mai renumiți specialiști în domeniu, într-un limbaj accesibil tuturor. Prima ediție a campaniei „Săptămâna PSI” a avut loc în București în luna mai 2012. În cei 7 ani evenimentul s-a dezvoltat în două ediții distincte, una dedicată parentingului și psihologiei copilului (februarie), și cea de-a doua cu teme generale (noiembrie). „Săptămâna PSI” a cumulat în cele 11 ediții peste 297 de ateliere și a înregistrat un număr cuprins între 1200 și 1600 de oameni, la fiecare ediție.

În 2014, ediția dedicată părinților a fost nominalizată în cadrul Galei Industriei de Carte din România la categoria „Cea mai bună campanie de Marketing și PR”.

„Săptămâna PSI” este o campanie realizată de Editura Trei și de Librăriile Cărturești, cu sprijinul psihologilor și psihoterapeuților din România și răspunde nevoii de cunoștințe de psihologie utilizabile în viața cotidiană. Teme precum iubirea, cuplul, parentingul, agresivitatea, ura, relaxarea, sexualitatea, funcționarea psihicului, etc au fost expuse de-a lungul timpului de psihologi renumiți din principalele orașe universitare din țară, atât prin discuții la obiect și prin exemple, cât și prin recomandări și prezentări de carte.

Puteți consulta aici programul complet al ediției din această toamnă. Eu una mi-am pus deja în plan să particip la două evenimente:

Tradiții spirituale în cheie psihanalitică
Invitat: Matei Georgescu
Carte recomandată: Psihologia Yoga – Georg Feuerstein
12 noiembrie (marți) – ora 18.30, librăria Cărturești Verona

Depresia. Scenariști în propria „dramă”. Câteva perspective terapeutice și o ieșire din labirint…
Invitat: Simona Radu
Carte recomandată: Legături pierdute – Johann Hari
14 noiembrie (joi) – ora 18.30, librăria Cărturești Verona

Comments

comments

Have your say