Scurt și la obiect: Allan Percy despre cum îți poți atinge țelurile

 

Victor Frankl spunea că viața oricărui om este o succesiune de oportunități unice pentru a se ajunge la un sens. 

Sensul vieții diferă de la o persoană la alta; nu există reguli fixe, dar trebuie să ne străduim să atingem obiectivul vital.

Câteva sfaturi pentru a ne atinge propriile ținte, de la Allan Percy, din Einstein pentru debusolați.

Obișnuiește-te să termini lucrurile, indiferent dacă ies mai bine sau mai puțin bine. Trage învățăminte din ceea ce ai făcut și mergi înainte, căutând noi provocări.

Prețuiește toate situațiile, atât pe cele agreabile, cât și pe cele dezagreabile, deoarece toate te îndrumă pe calea pe care o urmezi pentru a-ți putea atinge propriul sens.

Descoperă-ți talentele și abilitățile, ce îți convine, ce îți place să faci, ce te face fericit… Toate acestea, în fond, îți spun cine ești.

Fii stăpân pe soarta ta, asumă-ți răspunderea pentru deciziile și acțiunile tale.

Caută contrastele: desfășoară activități în aer liber și în intimitatea locuinței tale, bucură-te de compania altora, dar și de singurătate, distrează-te jucându-te, dar oferă-ți și timp de odihnă.

Nu înceta să înveți. Oamenii nu încetează să crească niciodată, suntem ființe aflate în progres constant.

Ignoră ce va spune lumea. Dacă tu crezi cu adevărat în ceva, urmează-ți crezul indiferent de ce va spune lumea. Amintește-ți că marii inventatori și descoperitori au fost luați la început drept nebuni.

Nu te teme să greșești. Orice descoperire a trecut prin multe încercări și erori. Un exemplu clasic este Edison cu miile lui de becuri care s-au ars până când, în sfârșit, unul a dat lumină.

Respiră adânc și meditează. Dacă vei fi atent la ceea ce faci, dacă te vei concentra pe viața ta lăuntrică, vei descoperi drumul pe care trebuie să-l urmezi și instrumentele necesare pentru a obține ceea ce dorești.

Dă în fiecare zi tot ce ai mai bun în tine. Fiecare zi este o oportunitate de a duce la bun sfârșit un vis. Suma multor zile pline de sens reprezintă o viață împlinită.

*fragmente din Allan Percy, Einstein pentru debusolați.

 

Comments

comments

Have your say