Social Media Summit

Ieri s-a desfășurat Social Media Summit 2015, organizat de revista Biz. Este a doua oară când merg și la fel ca data trecută, am plecat cu un vibe bun de acolo și cu poftă de muncă.

Mi-au plăcut speakerii și o să menționez câteva dintre cele mai interesante lucruri care s-au discutat. Singura dezamăgire este că nici acum, nici data trecută nu s-a vorbit deloc de social media în muzică. M-aș fi bucurat să văd exemple și din domeniul în care lucrez, mai ales că se întâmplă lucruri interesante și la noi în online cu artiștii. Au început și artiștii din România să acorde importanță sporită felului în care se prezintă în online și mai ales să fie prezenți pe cât mai multe rețele de socializare. Alex Negrea (Spada) vorbea de exemplu la un moment dat de content reutilizabil, ever- green, în sensul că la noi nu se creează genul de content trainic, pe care să-l poți shareui și pe viitor, că se investește în campanii de moment, etc. Și tocmai o industrie care creează genul acesta de content nu a fost menționată: industria muzicală. Se întâmplă lucruri, artiștii fac interviuri, material video, making of, postări pe blog. Mi-ar plăcea să aud discutându-se și despre asta data viitoare.

Manafu

Manafu

Dar să trec la ce s-a întâmplat ieri.

Manafu a avut o prezentare faină în care a vorbit despre Dark Side of Social Media. Nici nu auzisem de asta până acum și m-a pus pe gânduri. Dark Side of Social Media se referă la tot contentul care este shareuit in mod privat, via e-mail, What’s up, Facebook Messanger and so on. Conținut imens, care nu este cuantificat. Ceea ce este adevarat, pentru că eu cel puțin sunt heavy user, am nenumărate grupuri cu colegi, prieteni, job-related, de fun, etc și mă gândesc de câte ori trimit sau primesc link-uri cu piese, clipuri, poze ș.a.m.d. Lecția: punem butoane de share via Facebook, Twitter, etc. pe site-uri, dar uităm de What’s Up, spre exemplu.

Vlad Tăușance

Vlad Tăușance

Chinezu

Chinezu

Pe Vlad Tăușance chiar îmi doream să-l văd. Pentru cei care nu știți, este cavalerul în armură albă care s-a ocupat de promovarea în online a lui Iohannis în timpul campaniei electorale. Multe din like-uri le-a avut de la mine, în campanie am vorbit strict despre my beloved Iohannis. 😀 Interesant speech-ul lui, am aflat lucruri behind the scenes despre cum au fost gândite postările de pe pagina lui K. Iohannis și mi-a plăcut tare o vorbă pe care a spus-o: în Social Media trebuie să gândești ca un designer, să creezi. Tare omul, mi-a plăcut.

Chinezu a fost as usual smart & foarte funny. Și a zis o chestie care pare de common sense, dar de care totuși mulți uităm: răspunde la mailuri tot timpul. Așa este, într-un business în care comunicarea este pe primul loc, mie mi se pare înfiorător că încă sunt atâția oameni care ignoră mailuri sau răspund cu o întârziere nesimțită. Oricum, dacă nu l-ați auzit până acum pe Chinezu vorbind despre bloggeri ar trebui, este genial omul, dacă se lasă de online poate face stand-up comedy fără probleme.

Dacă sunteți pasionați de online, chiar vă recomand să mergeți data viitoare la eveniment, aveți ce învăța și vin oameni faini. Felicitări organizatorilor.

Să nu uit, a apărut noul număr al revistei Biz, ediție de Singapore. L-am citit din scoarță în scoarță și acum vreau să fug în Singapore. :))

Photo Credit: Vali Mirea

Conferință #SMSBucuresti 2015

Noul număr Biz

Noul număr Biz

10407490_783750455012402_5785034623859215802_n

Luisa Ene & Diana Ciobotea

10998309_10152599191605863_6715873182851901220_n

Luisa Ene & Ioana M Stan

18400_10152599050340863_3689639610777353463_n

Comments

comments

Have your say