Unde putem citi cărți online, gratuit

În perioada aceasta anumite edituri au luat decizia de a pune la dispoziția cititorilor cărți în format online. Vă prezint câteva despre care am aflat eu, iar dacă știți și altele, completați lista și scrieți-mi în comentarii. Este o inițiativă lăudabilă, pentru că în aceste vremuri în care toți petrecem timp acasă, poate că ne întoarcem către citit. Și nu toți avem o bibliotecă mare sau fondurile necesare pentru a achiziționa noi cărți.

Editura Humanitas dăruiește cititorilor de pretutindeni #ebooks gratuite în #BibliotecaVirtuală, acum rubrică permanentă pe noul lor site. Am văzut 53 de titluri disponibile pe site, în limba română, de la Platon, Aristofan, Sfântul Augustin și până la Kafka sau Virginia Woolf. Sunt lecturi pentru toate gusturile.

Andrei Ruse, de la Hyperliteratura, pune la dispoziție romanul său Zaraza, în format ebook, gratuit.

După șase ani, pregăteam la Editura Hyperliteratura reeditarea romanului, însă în condițiile actuale, am decis că cea mai bună soluție pentru ca această carte să fie citită este să ajungă la oameni în format electronic. Așa că v-am pregătit variantele Epub și PDF (mulțumesc lui Florin Iaru), cu download gratuit și sper ca povestea înduioșătoare și curajoasă a lui Cristian Vasile (dar și a lui Fernic sau Pribeagu) să vă atingă cum m-a atins pe mine, dar și atâția mii de cititori.

Andrei Ruse

Iar pentru cei care obișnuiesc să citească în engleză, Audible a pus la dispoziție sute de audio books, care pot fi ascultate în mod gratuit.

Voi ce resurse mai știți?

Comments

comments

Have your say