Vă recomand un musical de pe Broadway incredibil de bun, disponibil online

Vă recomand un tip de content video mai puțin obișnuit: un celebru musical de pe Broadway, Daddy Long Legs, o poveste profund umană care vă va emoționa, amuza și inspira.

foto: Pinterest

În secolul V dinaintea erei noastre, grecii antici se amuzau, se emoționau și se înduioșau asistând la tragediile sau comediile puse în scenă. Artiștii acelor vremuri îmbinau muzica, dansul și vorbele pentru a spune povești nemuritoare. Și pe bună dreptate folosesc cuvântul nemuritor aici, pentru că acest gen de reprezentații au supraviețuit până în zilele noastre, când încă trăim povești profund umane prin musicals, „urmașul” tragediilor grecești. Cele mai celebre locuri unde putem vedea un musical sunt pe Broadway, în New York sau în West End, Londra.

Recent am descoperit că nu trebuie să călătoresc până la New York sau Londra pentru a vedea capodoperele puse în scenă: platforma de streaming Broadway HD pune la dispoziție sute de musicals. Mi-am făcut cont deja, iar prima săptămână este gratuită, urmând ca apoi, dacă dorești să prelungești, abonamentul costă 10 euro pe lună. Vă spun doar atât: merită toți banii. Am văzut deja câteva musicals, însă astăzi vorbesc despre unul care îmi va rămâne pentru totdeauna în suflet: Daddy Long Legs.

Musicalul Daddy Long Legs este inspirat de celebra carte omonimă a scriitoarei Jean Webster, carte care a fost transpusă de sute de ori în imagini, inclusiv într-un film clasic, care a făcut istorie, cu Fred Astaire în rolul principal.

Daddy Long Legs spune povestea unei orfane, Jerusha Abbott, care este ajutată de către un binefăcător misterios, ce îi plătește cursurile la Universitate. Eroina este plină de viață și volubilă, iar noi vedem evoluția ei intelectuală, morală, socială, prin intermediul dialogului inteligent și amuzant, al cântecelor emoționante și inspiraționale, dar și al comentariilor ușor ironice la adresa societății. De fapt, temele de factură socială, care erau de actualitate la momentul apariției cărții, în prima decadă a secolului XX, dau culoare musicalului. Vedem discuții despre dreptul la vot și educație pentru femei, reforma instituțiilor, problema păturii de jos, iar lista poate continua. Aceste discuții sunt purtate prin intermediul scrisorilor pe care Jerusha le trimite în mod regulat binefăcătorului ei. Treptat, cei doi se îndrăgostesc, fără să se cunoască însă, ci doar prin intermediul schimbului de scrisori.

Protagoniștii acestui musical, Adam Halpin și Meghan McGinnis, sunt soț și soție în viața reală și fac un rol de milioane. De la vocile extraordinare și până la faptul că trebuie să „ducă” în spate întreaga piesă (sunt singurele personaje de pe scenă), cei doi strălucesc literalmente. Este o poveste plină de emoție, romantică, socială, în definitiv umană. Este vocea celor oprimați care ajung să își depășească condiția. Este vocea celor care încă mai cred în dragoste. Este vocea femeilor inteligente care vor mai mult de la viață decât un soț și copii. Și „este” multe altele, pe care le veți descoperi urmărind acest musical.

3 idei frumoase despre viață din Daddy Long Legs, transmise prin piese extraordinare

💡Educația, fie ea formală sau informală, te face să ajungi pe cele mai înalte culmi.

💡Femeile pot fi orice își doresc ele să fie, fără să țină cont de stereotipuri precum „rolul femeii este la cratiță”.

💡Să întâmpini problemele cu umor, pentru că totul trece, iar după furtună urmează întotdeauna curcubeul.

Vizionare plăcută, iar dacă doriți și alte idei de content video, accesați secțiunea Video a blogului, unde am strâns o mulțime de recomandări de-a lungul timpului.

Comments

comments

Have your say