7 lecții de viață prețioase de la OPRAH

Cred că o parte din misiunea mea pe Pământ înseamnă să îi ajut pe oameni să intre în contact cu idei care să le lărgească viziunea asupra identității și a potențialului lor.

Oprah în introducerea cărții „Înțelepciunea duminicilor”

O admir pe Oprah încă din copilărie – este o forță în lumea entertainmentului și a dezvoltării personale. Și în sfârșit am ajuns să citesc o carte a sa, Înțelepciunea duminicilor.

Cartea este de fapt o sinteză a interviurilor cu mari personalități pe care le-a avut de-a lungul anilor în cadrul „Oprah Winfrey Show” și „Super Soul Sunday” și prezintă cele mai bune lecții de viață pe care le-a învățat. Cum spune chiar Oprah în intoducerea cărții, misiunea ei este să îi ajute pe oameni să intre în contact cu idei care să le lărgească viziunea asupra identității și a potențialului lor. Și reușește să facă asta. Scriu mai jos câteva idei care m-au inspirat, însă vă recomand să citiți cartea, merită.

📝Învățăturile budiste încep cu acest gen de îndemnuri: nu îți uita integritatea originară, bunătatea și frumusețea, și îndreaptă-te spre ceea ce este bine. Îndreaptă-ți inima spre bine, cultivând iertarea și compasiunea.

📝Pentru mine, singura credință pe care merită să o ai este cea care onorează binele, adevărul și frumusețea, oriunde le întâlnești. Este o îmbrățișare expansivă, plină de bucurie, a tot ceea ce te înconjoară.

📝Nu poți să scrii scenariul unui film, dacă nu știi despre ce ar trebui să fie filmul. Dacă viața mea e o poveste, atunci trebuie să-i știu mesajul, esența. Avem nevoie de claritate asupra a ceea ce avem de făcut. Care credem că ne este chemarea în această viață? În felul acesta putem să dăm o formă întregului proces de evoluție personală.

📝Lectura unei cărți este pentru mine un răsfăț sacru, căruia îi pun alături o ceașcă de masala fierbinte.

📝Mulți dintre noi cred că, pentru a ne găsi pasiunea, trebuie să ne uităm în afara noastră. Dar am învățat că, în mod ironic, secretul pentru a-ți găsi paisunea stă în a pune suflet în tot ceea ce faci. Și subliniez, totul. (…) Nu poți să te vaiți, să fii nefericit nouăzeci la sută din zi, și să te aștepți să simți pasiunea în restul de zece la sută. Cei mai mulți dintre noi nu înțeleg că pasiunea este o chestie interioară. Este ca un mușchi care devine mai puternic cu cât îl folosești mai mult.

📝Sufletul este nava ta mamă. Deci, când navighezi în aceeași direcție pe care vrea să o urmeze, viața ta se umple de sens și are un scop. Când navighezi într-o altă direcție, se golesc și sensul, și scopul.

📝Fiecare om este mai mult decât cea mai rea faptă. Dacă cineva spune o minciună, nu e doar un mincinos. Dacă cineva ia ceva ce nu îi aparține, nu e doar un hoț. Chiar dacă ucizi pe cineva, nu ești doar un criminal. Și ceea ce trebuie să facă o societate justă și evoluată, și plină de compasiune este să își dea seama de celelalte lucruri pe care le are.

Comments

comments

Have your say