7 lecții geniale din filmul ”Waking Life”

waking_life_by_nrichar1

  • Creativitatea vine din imperfecțiune, din luptă și frustrare. 
  • Go with the flow- the sea refuses no river.
  • Este ca și cum fiecare dintre noi ne naștem având în posesie o cutie cu creioane colorate: unii primim un pachet cu doar 6 culori, alții cu 10, sau cu 20. Ceea ce face diferența nu este ”pachetul” primit la naștere, numărul de creioane din dotare, ci felul în care folosim creioanele și culorile pe care le avem la dispoziție. Cum le combinăm? Cum colorăm? Unii colorează mai frumos decât alții deși au culori mai puține, pentru că știu să le combine. 
  • Fii creatorul propriei vieți! Trebuie să încetăm să ne percepem ca fiind victimele unor forțe exterioare și să ne asumăm rolul de conducere a propriei vieți.
  • Nu trăi ca o maimuță! Am evoluat ca rasă, însă mulți dintre noi am rămas la stadiul de maimuță. Frica și lenea ne împiedică să ne atingem adevăratul potențial.
  •  Pentru sistemul de neuroactivitate care ne ajută să percepem lumea și senzațiile nu există nicio diferență între acțiunile și percepțiile din vis și cele din viața reală: se ”simt” la fel. Trucul este să îmbinăm abilitățile din viața ”reală” cu infinitele posibilități pe care ni le oferă tărâmul viselor. Dacă reușim asta, cerul este limita.
  • Pe traseul pe care îl parcurgem pentru a decoperi ceea ce iubim ne va bloca drumul tot ceea ce urâm. Să nu rămânem blocați, să ne continuăm drumul prin obstacole până ajungem la ceea ce iubim.

tumblr_mi29nrGFyF1rk044go1_500

*Waking Life este un film animat din 2001, în regia lui Richard Linklater. Un bărbat care pendulează între vis și realitate poartă discuții despre evoluție, scopul vieții, univers etc. cu diverși oameni întâlniți aievea. Îl puteți vedea aici.

Comments

comments

Have your say