Cele mai frumoase cafenele din Europa

Dacă iubești cafeaua și vrei să afli care sunt cele mai frumoase cafenele din Europa, citește articolul, iar data viitoare când  vei călători într-una dintre țările de pe listă, vei ști unde să-ți bei cafeaua.

Sheida Coffee & Stories

Sunt mare iubitoare de cafea și de fiecare dată când călătoresc caut cafenele drăguțe în care să-mi petrec timpul. Fiecare țară din Europa are un anumit specific legat de prepararea și servirea cafelei, iar o pauză de cafea îți oferă scuza perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de cultura locală. Dacă recent am scris despre Cele mai frumoase librării și biblioteci pe care le-am vizitat, acum a venit rândul cafenelelor.

foto: Luisa Ene

Am scris acest articol pentru revista BeBlue Air și îl „transfer” și pe blog, pentru că tare mult îmi mai place să vorbesc despre cafea. 😀

BeBlue Air

☕Cele mai frumoase cafenele din Europa

Roma, ItaliaAntico Caffe Greco

📍Via dei Condotti, 86

Antico Caffe Greco este o cafenea cu tradiție din Roma și unul dintre punctele de atracție ale orașului. Deshisă în 1760, cafeneaua a avut drept clienți, de-a lungul timpului, scriitori precum Keats, Shelley, Goethe sau Byron. Pe lângă cafeaua excepțională, Antico Caffe Greco găzduiește regulat seri dedicate artei și muzicii.

Antico Caffe Greco

Dublin, Irlanda – Network Café

📍39 Aungier Street

Deși Irlanda este cunoscută mai degrabă pentru berea Guinness, decât pentru cafea, sunt câteva cafenele excepționale în Dublin. Network Café este una dintre ele—designul atrăgător, cănile de cafea decorate creativ și bineînțeles, cafeaua, te vor face să te îndrăgostești de acest loc.

Network Café

București, România – Sheida Coffee and Stories

📍Ion Câmpineanu 23

Sheida este o cafenea socială situată în inima Bucureștiului, care redirecționează tot profitul către Policlinica Socială Baba Novac. Cu alte cuvinte, acesta este locul unde, prin cumpărarea unei cafele, poți face o faptă bună. Decorul cafenelei are culori calde și te duce cu gândul la ținuturile călduroase ale Persiei de altădată.

Sheida Coffee & Stories

Sheida Coffee & Stories

Barcelona, Spania – Bicioci Bike Café

📍Carrer de Venus, 1-3

Combină un design hipsteresc, biciclete, cafea, pizza și rezultă Bicioci Bike Café. Situată într-o zonă boemă și mai puțin vizitată de turiști, Bicioci Café  îți oferă răgazul perfect pentru a te bucura în tihnă de cultura locală.

Bicioci Bike Café

Copenhaga, Danermarca – The Coffee Collective

📍Kristen Bernikows Gade 2, 1105 København.

Nu poți vorbi despre cafeaua de specialitate din Copenhaga  fără să menționezi The Coffee Collective, cea mai renumită cafenea de specialitate din Danemarca. Cafenelele Coffee Collective au un design plăcut și o atmosferă nostalgică, ce te duce cu gândul la vechile bodegi din Danemarca.

The Coffee Collective

Paris, Franța – Les Deux Magots

📍6 Place Saint-Germain des Prres

Les Deux Magots este sinonim cu elita intelectuală și culturală a Parisului și de-a lungul timpului i-au trecut pragul artiști și scriitori renumiți precum Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Ernest Hemingway, Albert Camus, Pablo Picasso, James Joyce, Bertolt Brecht, Julia Child și mulți alții. În 1933 cafeneaua a inaugurat premiul literar The Deux Magots, ca o alternativă la Goncourt, iar de atunci este oferit anual unui roman franțuzesc.

Les Deux Magots

Oslo, Norvegia- Grand Café

📍Karl Johans gate 31

The Grand Café și-a deschis porțile în 1874., iar aici obișnuia celebrul scriitor Henrik Ibsen să-și bea cafeaua și să mănânce zilnic. Este un loc istoric și atractiv, care pe lângă cafea se poate lăuda și cu mâncare bună și servicii ireproșabile.

Grand Café

Stockholm, Suedia – Drop Coffee

📍Wollmar Yxkullsgatan 10, 118 50

Cafeneaua aceasta este ideală pentru nomazii digitali: este un loc spațios, liniștit, iar decorul simplu îți dă o senzație de calm și relaxare. Drop Coffee a câștigat o mulțime de premii de-a lungul timpului și este considerată una dintre cele mai bune cafenele de specialitate din Stockholm.

Drop Coffee

Madrid, Spania – Café Comercial

📍Glorieta Bilbao 7

Café Comercial este o cafenea cu tradiție din Madrid, deschisă în 1887, în perioada Restaurației Bourbon din Spania. A fost un centru de întâlnire pentru intelectualii vremii și una dintre primele cafenele din Madrid care a angajat femei.

Café comercial

 

Comments

comments

1 comment

  1. Dorina - October 28, 2018 2:58 pm

    Aș adăuga și Cafeneaua Florian din Veneția, mult mai frumoasă decât Greco din Roma.

    Reply

Have your say