Cum traversează editurile din România această perioadă: Editura Nemira

Continui seria de articole în care prezint, pe rând, activitățile și promoțiile fiecărei edituri din România cu editura Nemira. Cum traversează ei această perioadă și ce promoții au, citiți în rândurile din articol, trimise de reprezentanții editurii.

Distanțare socială nu înseamnă decât distanțare fizică, așa că în perioada asta în care #stămacasășiciti, noi de fapt lucrăm în continuare ca de obicei, dar încercăm să fim și mai aproape de cititori și de comunitatea noastră de cititori de cursă lungă. Le arătăm cum arată birourile noastre de acasă, le facem recomandări personalizate în funcție de ce vor să citească în perioada asta, le oferim ilustrații de colorat, îi invităm să stea la povești despre cărți în cluburi online de cărți sau să ne asculte poveștile din podcastul proaspăt lansat. Cărțile sunt un refugiu perfect, așa că îndemnăm câți mai mulți cititori și-l găsească prin intermediul cărților. Unde mai pui că putem să călătorim prin intermediul lor, chiar dacă fizic nu se poate? 🙂

Din martie am lansat campania Books are magic – Terapia prin poveste, pentru că noi credem în plăcerea lecturii și în magia cărților, dar și pentru că acestea creează în jurul lor o comunitate minunată de cititori care își găsesc refugiul, optimismul și încrederea în poveștile dintre coperte, precum și în comunicarea și comuniunea cu ceilalți cititori, în schimbul de impresii, opinii și idei.

Pe canalele editurii Nemira și ale imprinturilor Nemi pentru copii și Armada (paginile de Facebook, Instagram, blogul editurii și newsletterele din zilele de luni și miercuri) postăm, în fiecare zi, materiale dedicate comunității de cititori, care vor încuraja grija față de noi și față de ceilalți, interacțiunea pornind de la lecturi sau obiceiuri de lectură, sfaturi utile, provocări.

Pentru părinți și copii am inițiat Campania NemiȘcoala, prin care oferim gratuit materiale și idei de activități pentru copiii de toate vârstele (materiale de colorat, exerciții de lectură, pastile de istoria românilorpastile de astronomiejurnale de educație despre bani etc.). Acestea se pot descărca din articolele dedicate pe blogul Nemira, precum și din postările zilnice de pe pagina Facebook a editurii Nemi. Autorii români (Cristina Andone, Simona Antonescu) își oferă și ei sprijinul cu lecturi video de seară pentru copii, activități și provocări interesante pentru cei mici.

Am lansat și cluburi de lectură online: în fiecare săptămână rugăm cititorii să voteze cartea preferată, apoi ne strângem cu toții impresiile și discutăm în timp real la o postare pe Facebook: cluburile vor fi dedicate cititorilor de cărți Nemira pe pagina de Facebook sau Instagram Nemira, cititorilor de literatură science fiction și fantasy în grupul Armada powered by Nemira și cititorilor de literatură Young Adult pe grupul Young Adult Books.

Printre altele, postăm și scurte jurnale de #workfromhome, care sperăm să îi inspire și pe alții și, totodată, să le arate cititorilor detalii drăguțe din „viața cărții” într-o editură.

Am lansat și seria Books are magic Podcast powered by Nemira, în care membri ai echipei, alături de autori și colaboratori, discută liber despre cărțile preferate: Podcast Nemi dedicat cărților pentru copii, Podcast Nemira dedicat lecturii de plăcere, Podcast Armada dedicat iubitorilor de science fiction, fantasy & thriller și Podcastul n’autor dedicat autorilor români contemporani.

Pe partea de oferte și promoții, ni le schimbăm periodic și încurajăm cititorii să se aboneze la newsletterul Nemira să fie la curent cu ele – pentru abonare, ei primesc automat 20% reducere suplimentară pentru următoarea comandă pe site. Altfel, transportul este gratuit pentru comenzi de 120 de lei, cărțile Nemira sunt reduse cu până la 40%, iar pentru pasionații de ebook-uri avem 2+1 cadou până pe 28 aprilie.

În momentul de față, avem la precomandă două titluri care ne sunt foarte dragi: Institutul, de Stephen King, cel mai nou thriller semnat de maestrul horror-ului, cu o reducere de 20%, și o antologie ebook de texte de scriitori români, „Izolare” – toate încasările obținute din vânzarea acestui ebook vor fi donate pentru combaterea COVID-19, către Asociația Dăruiește Viață.

Comments

comments

Have your say