Orășelul colorat și cochet pe care trebuie să-l vizitezi: Govora

Govora este o alternativă bună la orașe precum Sibiu sau Sighișoara: este liniștit, cochet, cu căsuțe colorate și foarte mult verde. De asemenea, aici am văzut un imobil proiectat de prima femeie arhitect din România. Povestesc mai multe în articol.

Dacă îți plac orașele mici și cochete, precum Sibiu sau Sighișoara, sau arhitectura pe stilul celei din centrele vechi din Timișoara, Cluj sau Brașov, atunci trebuie să vizitezi Govora. Este mic și colorat, te duce cu gândul la străduțele Sighișoarei, însă mult mai liniștit și deloc aglomerat. În plus, Govora este staţiune balneoclimaterică și poți merge la diverse tratamente Balneo & Wellness Spa. Este una dintre cele mai bogate staţiuni balneare în ape iodurate şi bromurate din Europa. Profilul stațiunii este respirator și reumatismal.

Orașul Govora este situat aproape de Vâlcea, în zona Subcarpaților, și este străjuit de dealuri. În ultimii doi ani am vizitat de nenumărate ori Govora, dar și alte stațiuni de pe lângă Vâlcea: Călimănești – Căciulata & Olănești. Despre acestea voi scrie în articole viitoare, este o zonă tare frumoasă și lumea nu se îmbulzește pentru că încă nu a ajuns să fie „la modă”.

Ce poți vedea în Govora

 Parcul central sau parcul balnear

Parcul balnear se întinde pe o suprafață de 20,5 hectare, aici fiind amplasate cele mai multe monumente arhitectonice şi comemorative. Și este locul meu preferat din Govora. 🙂

foto: Luisa Ene

foto: Luisa Ene

Slot Machine on WhatsApp 2.17

Cazino Govora

Cazinoul este un imobil proiectat în 1930 de prima femeie arhitect din România, Virginia Andreescu-Haret și a fost restaurat între anii 2015-2016.

foto: Luisa Ene

foto: Luisa Ene

 Hotelul Palace – monument istoric

Hotelul Palace a fost construit în perioada 1911-1914, după planurile arhitectului Ernest Doneaud, sub conducerea inginerilor Puklicky și Bratescu. Arhitectura îmbină stilul rococo, baroc, clasic, renascentist cu elemente decorative ale stilului popular românesc.

💧Izvorul Ferdinand

Izvorul Ferdinand se găseşte în parcul balnear, pe malul drept al pârâului Hinţa, în zona cea mai bogată în ape minerale sulfuroase. Băile Govora este a doua staţiune din Europa unde coexistă 2 tipuri de ape  minerale: ape minerale iodate de zăcământ şi ape minerale sulfuroase de mică adâncime provenite prin mineralizare.

🏡 Străzile cochete cu clădiri colorate

foto: Luisa Ene

Pe lângă locurile faine de vizitat în Govora, zona în sine este tare frumoasă și sunt multe locuri de vizitat în preajmă:

 • mănăstiri și schituri
 • Peșterile: Bistrița, Polovragi, Muierilor
 • Culele de la Măldărești
 • Muzeul Satului Vâlcean, Bujoreni
 • Muzeul Trovanților Costești
 • Salina Ocnele Mari
 • Atelierele de ceramică de la Horezu

Comments

comments

3 comments

 1. Ioana Soare - June 18, 2018 10:38 am

  Nu știam despre acest orășel, datorită ție l-am pus pe wishlist. Interesant articol, pozele sunt super atrăgătoare.

  Reply
  • Luisa Ene - June 18, 2018 11:23 am

   Mă bucur că l-ai pus pe wishlist, chiar e un oraș tare drăguț și merită vizitat. 🙂

   Reply
 2. mariuta - June 18, 2018 4:07 pm

  Da, este frumoasa Govora! Am fost doua saptamani la tratament, imi doresc sa-mi gasesc o casa sa pot locui aici! Cine ma poate ajuta?

  Reply

Have your say