Aplică aceste reguli Feng shui pentru a-ți transforma casa într-un sanctuar

”Spațiu, lumină și ordine, iată de ce are nevoie omul ca să trăiască, pe lângă o farfurie cu mâncare și un pat.”  Le Corbusier

Casa noastră trebuie să fie antistresul orașului, sanctuarul nostru. Locul în care ne simțim cel mai bine ar trebui să fie acasă, de aceea este important ca locuința noastră să aibă o energie pozitivă.

De cinci mii de ani, chinezii practică Feng shui (știința fluxurilor de energie) în spațiile pe care le ocupă.

Feng shui-ul pune mai întâi de toate accentul pe curățenia locului. Dacă aspectul e îngrijit, atunci și restul e la fel. Mintea e mai limpede, deciziile mai corecte. Câteva sfaturi Feng shui despre amenajarea locuinței, din Arta simplității, Dominique Loreau.

  • Intrarea în locuință trebuie să fie primitoare, luminoasă, decorată cu flori: ceea ce se găsește la intrare intensifică trecerea spre interior. O oglindă sau un tablou în culori vesele poate compensa penumbra sau spațiul strâmt.
  • Pentru a avea belșug, conservați toată hrana într-un singur loc și aveți grijă ca acesta să fie mereu aprovizionat. Sentimentul de lipsă nu trebuie să apară niciodată. Vasul cu fructe trebuie să fie întotdeauna plin, frigiderul aprovizionat și întotdeauna curățit de resturi sau mâncare expirată.
  • Aruncați orice plantă bolnavă sau floare ofilită, pentru că a asista la pieirea unei plante generează o descurajare inconștientă.
  • Coșul de gunoi nu trebuie plasat niciodată lângă robinet, pentru că aduce vibrații rele apei.
  • Lăsați casa impecabilă dimineața când plecați la lucru și întreaga zi se va schimba în bine!

A păstra un apartament curat, vesel și ferit de ki-ul (formă de energie vitală) rău va schimba în bine imaginea pe care ceilalți o au despre noi. Praful și murdăria sunt refugiile preferate ale ki-ului stagnant, distrugător de armonie. 

Cum energia vine din pământ, toate suprafețele din casă și pantofii trebuie să fie impecabili. Nu umblați încălțați în casă!

Feng shui-ul își va atinge efectul maxim atunci când ne vom fi găsit esența interioară, când fiecare minut al vieții noastre va fi trăit în acord deplin cu ființa care suntem în realitate.

Comments

comments

Have your say