Vrei să te reconectezi cu natura? Vizitează Muzeul Satului Vâlcean

Muzeul Satului Vâlcean este o oază de liniște de lângă orașul Vâlcea, în satul Bujoreni. Am petrecut o zi minunată acolo, iar dacă ești iubitor de carte, e locul perfect pentru citit.

Muzeul Satului Vâlcean se întinde pe 8 hectare și reconstituie imaginea unei așezări rurale tradiționale. Dacă vrei să te reconectezi cu natura și să petreci o zi liniștită la iarbă verde, acesta este locul perfect pentru tine. 🙂

Muzeul Satului Vâlcean cuprinde aproape 80 de construcții arhitecturale și în jur de 12000 de piese muzeistice. Aici au fost reconstruite o serie de ateliere meșteșugărești: de olărit, de dulgherie-tâmplărie, sau de prelucrare a părului de capră. Interesante sunt și obiectele ce țin de arta populara vâlceană, cu care sunt decorate interioarele locuințelor și atelierele meșteșugărești, fie că este vorba de piese textile sau de ceramică, din lemn ori metal, fie că este vorba de icoane sau mobilier popular.

foto: Luisa Ene

Pentru mine a fost emoționant să văd școala de la sat, pentru că eu am învățat în clasele II-IV în sătucul bunicilor mei din Oltenia. M-au năpădit amintirile și mi-au făcut poftă să vizitez meleagurile pe care am copilărit.

💡Informații utile despre Muzeul Satului Vâlcean

🕒 Când se poate vizita?

  • Vara (aprilie – octombrie): zilnic 10:00 – 18:00, luni închis
  • Iarna (noiembrie – martie): zilnic 10:00 – 17:00, luni închis

 📍Unde este Muzeul Satului Vâlcean?

Comuna Bujoreni, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, județul Vâlcea

📝Contact

Telefon: 0250 74 68 69

Comments

comments

Have your say