Shopping în New York: ce cărți mi-am cumpărat

Ca de fiecare dată când călătoresc, m-am întors cu un sac de cărți: o carte fascinantă despre New York Times, câteva cărți despre scris și multe alte titluri faine, despre care povestesc în articol.

foto: Luisa Ene

Și anul trecut, și anul acesta, am inclus pe lista mea de vizitat în New York Strand, una dintre cele mai frumoase librării din lume, despre care am scris aici. De fiecare dată când călătoresc vizitez și librării sau biblioteci, dar Strand este preferata mea: 3 etaje de cărți și secțiunea de de anticariat cu cărți la 1 dolar bucata = RAI.

Pentru mine, librăriile și bibliotecile sunt obiective turistice în sine, chiar am scris recent un articol despre cele mai frumoase librării pe care le-am vizitat până acum. 

foto: Luisa Ene

foto: Luisa Ene

foto: Luisa Ene

📚 What Time Is It? Yogi Berra

Încep cu cartea aceasta, pentru că am și citit-o între timp.

Yogi Berra este un jucător de baseball care a intrat în istorie, iar în cartea sa vorbește despre perseverență, competiție, ambiție, succes și multe altele. Dacă vrei să vezi de ce este nevoie pentru a fi printre cei mai buni – în sport sau în orice domeniu, cartea aceasta este perfectă pentru tine.

📚 Inside the New York Times Page One And The Future of Journalism, edited by David Folkenflik

foto: Luisa Ene

Să spun că sunt pasionată de New York Times nu ajunge – prima oară când am auzit de NYT a fost în adolescență, din serialul meu preferat, Gilmore Girls. De atunci citesc constant publicația asta și când am dat de cartea Page One nu-mi venea să cred că nu am auzit de ea până acum. Este o colecție de eseuri care discută ce se află în spatele cortinelor, cum se realizează un număr al NYT și care este viitorul ziarelor și a publicațiilor print în era digitală. Cartea este editată de David Folkenflik, corespondent media la NPR News, și cuprinde eseuri ale unor jurnaliști reputați. Între timp am aflat că există și un documentar cu același nume, pe care am de gând să îl urmăresc după ce termin de citit cartea.

📚 I am Malala, Malala Yousafzai with Patricia McCormick

foto: Luisa Ene

Am tot auzit de cartea aceasta, Malala a câștigat și premiul Nobel și mă țin de ceva vreme să o citesc. Deși a crescut într-o zonă a Pakistanului stăpânită de înfricoşătoarea umbră a terorismului, Malala a învăţat de mică să aibă curajul să vorbească în numele convingerilor sale. Iar convingerea ei cea mai puternică a fost dreptul la educaţie.

📚 Writing in General and the Short Story in Particular, Rust Hills

Rust Hills este unul dintre cei mai reputați jurnaliști americani și este cunoscut mai ales pentru rolul său de editor de ficțiune la Esquire. Cartea este considerată o lectură clasică în domeniul cărților despre scris și recomandată de o mulțime de oameni din domeniu. Ceea ce îmi place la cărțile despe scris este faptul că sfaturile și ideile desprinse din aceste lecturi te ajută în general, în viața ta profesională, nu doar dacă ești scriitor aspirant.

📚 Love, Hanne Orstavik

foto: Luisa Ene

Cartea aceasta îmi este foarte dragă, pentru că am primit-o de la o bună prietenă din NY. Hanne Orstavik este una dintre cele mai cunoscute și apreciate scriitoare norvegiene, iar Love este considerat a fi unul dintre cele mai bune romane din Norvegia ultimilor 25 de ani. A câștigat o mulțime de premii literare și sincer abia aștept să citesc cartea.

📚 The Best American Essays 2004

foto: Luisa Ene

Îmi place foarte mult seria Best American Essays și am găsit ediția din 2004 la Strand. Eseuri de Jonathan Franzen, Oliver Sacks, Tennessee Williams și mulți alții. Niciodată nu m-au dezamăgit aceste ediții, mai ales că eu iubesc eseurile.

📚 Ready Player One, Ernest Cline

foto: Luisa Ene

De Ernest Cline nu mai auzisem până acum, este scenarist și se pare că primul său film, Fanboys, a devenit film cult. Nu am apucat încă să citesc cartea, însă am văzut filmul (care e chiar bun) și mi-a deschis apetitul pentru carte. Acțiunea se petrece într-un viitor în care lumea își petrece timpul în lumea virtuală, denumită Oasis. O corporație încearcă să distrugă Oasis, dar un adolescent și prietenii săi reușesc să salveze ziua.

📚 Anybody Can Write, a Playful Approach, Roberta Jean Bryant

foto: Luisa Ene

Încă o carte despre scris, în ultima vreme citesc multe pe această temă. Autoarea este profesoară de creative writing în Washington și propune un mod jucăuș și simplu de a-ți îmbunătăți scrisul.

 

Comments

comments

Have your say