Cum traversează editurile din România această perioadă: Crime Scene Press

Astăzi dau startul seriei de articole în care prezint, pe rând, activitățile și promoțiile fiecărei edituri din România. Încep cu editura Crime Scene Press, singura editură din țară specializată în exclusivitate pe literatură mystery & thriller, care rămâne în continuare alături de cititori.

Spuneam într-un articol anterior că în perioada aceasta voi publica o serie de articole despre literatura română contemporană, atât punctuale, despre anumite cărți, cât și articole generale, unde vorbesc despre felul în care traversează editurile această perioadă grea. Este mai important ca oricând să susținem industria de carte din România, pentru că, la fel ca alte industrii, este afectată de criza prin care trecem.

Am vorbit cu reprezentanții unor edituri din România, care mi-au povestit cum trec peste această perioadă, ce măsuri au luat și de asemenea ce promoții au pregătit pentru cititori.

Astăzi dau startul seriei de articole în care prezint, pe rând, activitățile și promoțiile fiecărei edituri din România. Încep cu editura Crime Scene Press, singura editură din țară specializată în exclusivitate pe literatură mystery & thriller, care rămâne în continuare alături de cititori. Citiți în rândurile de mai jos, pe care le-am primit de la un reprezentant al editurii, George Arion JR, și prin care acesta ne povestește cum se adaptează editura la situația actuală și ce promoții au pentru cititorii lor.

Crime Scene Press – cartea bună trece primejdia rea

E o perioadă dificilă pentru noi toți, iar segmentul editorial este unul dintre cele mai afectate. Din fericire, este și un domeniu în care ne putem adapta relativ ușor la munca de acasă – mese încărcate de manuscrise, traduceri în lucru, redactări, cești (sau căni) de cafea, parfum de pipă… În plus, e o perioadă în care ne putem apleca mai mult asupra blogului de pe site, unde am conceput un plan editorial special pentru aceste momente, dar și asupra comunității noastre online în general, pe pagina de Facebook, prin mesaje de la autori și concursuri cu premii în cărți.

De-a lungul istoriei vedem nenumărate momente în care oamenii au ales să treacă prin situații sau momente grele cu ajutorul cărților, al lecturii. Și în literatură descoperim cărți în care tot lectura devine soluția salvatoare (sau lucrul care trebuie salvat) în contexte-limită. Am auzit cu toții clișeul „cărțile oferă o evadare din cotidian”. Da, dar o evadare asumată, implicată, în care atingi direct gândurile autorului (sau printr-un intermediar subtil, în cazul traducerilor), trăiești și respiri alături de personaje. E un pas într-o altă lume, uneori asemănătoare cu a noastră, dar rareori identică. Din toate punctele de vedere, e cel mai bun bilet de călătorie într-o astfel de perioadă, valabil către toate destinațiile, dus-întors.

Se vorbește mult zilele acestea despre „izolare”. Printre cărți nu te poți izola. O carte bună e întotdeauna un tovarăș de nădejde – iar dacă vorbim despre un volum captivant, plin de suspans, cu atât mai mult. Să facem asemenea bibliotecarului din Insula cărților a lui George Arion, să ne amenajăm o insulă a cărților chiar acasă și, vorba hobbitului, să pornim în aventuri – literare, desigur.

Pe tot parcursul acestei perioade în care #StămAcasăȘiCitim, cititorii noștri se bucură de o reducere generală de 40% la toate titlurile noastre atunci când plasează o comandă pe site. Mai mult, pot beneficia de transport gratuit la comenzi care depășesc 50 de lei.

Am luat toate demersurile astfel încât clienții noștri să se bucure de cărți în siguranță: folosim mănuși și dezinfectant când împachetăm coletele, iar cărțile sunt înfoliate înainte de a fi trimise.

Vă invităm cu drag, ca întotdeauna, în Casa Romanului Polițist.

***

Despre cărțile publicate la editura Crime Scene Press am vorbit în nenumărate rânduri, eu fiind fană a genului mistery & thriller. Vă las aici câteva dintre articolele pe care le-am scris.

📚 Dacă ești fan Agatha Christie, trebuie să citești Ann Cleeves

📚 Maestrul fricii și al condeiului: George Arion

📚 Doamna din Lac, o carte palpitantă care se citește compulsiv

📚 De citit dacă ești fan mister și investigații: Umblând printre morminte

📚 Un scriitor român care nu trebuie să îți lipsească din bibliotecă: George Arion

Comments

comments

Have your say